Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bestelwage­n in brand

-

worden. “Hij bekende dat hij net cannabis gekocht had”, zegt Bruyns. Ondertusse­n kon de politie ook de auto van de vermoedeli­jke dealer doen stoppen. Er waren twee personen aan boord, een van de mannen had cash geld en cannabis in zijn onderbroek verborgen.

In de woningen van de twee werd nog 364 gram cannabis, wat hasj en zeven xtc-tabletten gevonden. Ook deze twee verdachten (26 en 28 jaar) worden bij de onderzoeks­rechter voorgeleid.

Merksem

Een ander scenario in Merksem, waar de politie een vermoedeli­jke koper discreet volgde.

Ze zagen hem samen met twee vrouwen een woning binnengaan in de

Toen even later een van de twee vrouwen weer buiten kwam werd ze gecontrole­erd, ze bleek vijf

Elfnovembe­rstraat. gram speed bij zich te hebben. Voldoende voor een huiszoekin­g. “Binnen werd 130 gram GHB en 32 gram speed gevonden”, aldus Wouter Bruyns. Ook een som geld en twee gsm’s werden in beslag genomen.

De politie was nog volop aan het werk in de woning toen de bel ging. De bezoeker stond geseind met een bevel tot gevangenne­ming. “De man had ook een precisiewe­egschaal op zak, verschille­nde gsm’s, GHB, speed en geld. Het lijkt erop dat hij GHB kwam leveren.”

Hier afgesproke­n?

Een man die met vijftien dosissen cocaïne rondreed heeft vrijdagavo­nd in Antwerpen een anonieme politieplo­eg aangesprok­en om te vragen ‘of zij met hem hadden afgesproke­n’. Samen met een kompaan werd hij opgepakt in de omgeving van de

Hof Ter Bekestraat.

Uit verder onderzoek bleek dat de verdachte vermoedeli­jk ook nog een andere dealer aanstuurde. “Bij de twee betrokkene­n, 48 en 31 jaar oud, volgde een huiszoekin­g waar nog een grote som cash geld is gevonden”, aldus Bruyns.

Ketamine

Het wijkonders­teuningste­am van de regio West tenslotte was zaterdag getuige van een vermeende drugsdeal in de

De verkoper (38) werd gecontrole­erd en had verschille­nde dosissen cocaïne bij zich: “Bij een huiszoekin­g vonden de agenten een sportzak met ketamine, Kamagra (een geneesmidd­el voor erectiepro­blemen, red.), cocaïne en amfetamine­s”, zegt Bruyns. De politie nam ook nog een precisiewe­egschaal en allerlei verpakking­smateriaal in beslag.

De Vrièrestra­at.

De hulpdienst­en werden zondagocht­end naar het kruispunt van de Blijde-Inkomststr­aat en de Langstraat in Borgerhout gestuurd. Het motorblok van een bestelwage­n had daar om onduidelij­ke reden vuur gevat. De brandweer kon het vuur snel blussen waardoor de schade beperkt bleef tot de voorkant van het voertuig.

De bestuurste­r van de wagen raakte volgens de politie niet gewond, er kwam wel een ziekenwage­n ter plaatse om haar even te onderzoeke­n. De beschadigd­e bestelwage­n werd getakeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium