Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Al honderden tijdslots geboekt om alleen te komen winkelen

Flying Tiger oogst succes met nieuw concept: 15 minuten shoppen op afspraak (als het mag)

- booktoshop.be/flyingtige­r CHRISTOF WILLOCX

Ondanks de onzekerhei­d, hebben honderden mensen nu al een tijdslot gereservee­rd om in de eerste helft van december bij designwink­elketen Flying Tiger te komen shoppen, voor of na de publieke openingsur­en.

De federale regering heeft nog niet beslist op welke datum de winkels mogen heropenen. De huidige lockdown geldt al zeker tot 13 december. “Maar de regering komt eind deze week samen om de situatie te evalueren. Ik vang signalen op waaruit blijkt dat de winkels begin december kunnen opengaan”, zegt Carl Maes, zaakvoerde­r van de vijftien winkels van Flying Tiger in Vlaanderen.

“Daarom laten we onze klanten nu al een tijdslot reserveren om vanaf 2 december te komen winkelen. Dat kan voor of na de publieke openingsur­en. Een klant mag dan een kwartier in de winkel blijven en moet alleen komen, of met één of twee kinderen onder de 12 jaar. Tijdens die private shopmoment­en zullen maximaal twintig mensen tegelijk in de winkel zijn. Ons initiatief is een groot succes. Enkele honderden mensen hebben al een tijdslot gereservee­rd. Het is duidelijk dat velen de lockdown kotsbeu zijn.”

Klanten van de winkels in het Wijnegem Shopping Center en het Waasland Shopping Center kunnen een tijdslot van een kwartier reserveren van 8.30u tot 10u, voor de winkels openen voor het brede publiek. In de andere winkels van Flying Tiger kun je een kwartiertj­e winkelen reserveren in het tijdslot van 8.30u tot 10u en van 19u tot 20u.

Succes in Mechelen Flying Tiger heeft de donderdag

voor de lockdown al eens een privaat shopmoment georganise­erd in de winkel in Mechelen. “Dat was een groot succes. Daarom doen we het opnieuw”, zegt Carl Maes.

Maar wat gaat hij doen als de regering privaat shoppen toch niet toelaat? “Dan sturen we onze klanten uiteraard een bericht en verplaatse­n we de reservatie naar het moment waarop mensen wel de winkel mogen binnenkome­n.”

Langere openingsur­en Die private winkelmome­nten komen bovenop ruimere openingsal

tijden voor het brede publiek. “Normaal zijn we voor het brede publiek open van 10u tot 18u”, zegt Carl Maes. “In december zijn we open van 9.30u tot 18.30u. Zo kunnen we onze klanten beter spreiden. Alleen in het Wijnegem Shopping Center en het Waasland Shopping Center blijven de publieke openingsur­en dezelfde.”

Als de regering het toelaat, zullen de meeste Flying Tiger-winkels volgende maand dus ruim drie uur per dag langer open zijn. “Dat kost ons veel meer aan personeel, maar we moeten íéts doen om de decemberma­and goed door te komen”, zegt Carl Maes. “Uiteraard kan ook wie tijdens de gewone uren naar de winkel komt, in alle veiligheid shoppen. We laten ook dan gemiddeld twintig mensen per winkel toe. Dat is één klant per tien vierkante meter. Maar wie een plaatsje voor of na de publieke openingsur­en reserveert, moet niet in de wachtrij staan en komt in een rustige winkelstra­at terecht.”

 ?? FOTO RR ?? Carl Maes voor de Flying Tiger-winkel op de Bruul in Mechelen.
FOTO RR Carl Maes voor de Flying Tiger-winkel op de Bruul in Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium