Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Uitzonderl­ijke ligging in Turnova-toren speelt zeker mee”

- (jvb)

“Dit is een topdag. De jongens hebben het verdiend.” Zo reageerde Alex Verhoeven krachtig op zijn uitstekend­e rapport in restaurant­gids Gault&Millau. 15 op 20 en dat nadat restaurant Hert in Turnhout amper zes maanden geopend is.

“Ik ben supertrots op onze zaak, de chefs en de jongens”, zegt chef-kok en eigenaar Alex Verhoeven. “Ik ben afhankelij­k van mijn mensen en kan maar zoveel als de mensen rondom mij. Je speelt mensen op hun sterktes uit en elk jaar werkt dat een stukje beter. Want het is niet simpel om ons werk elke dag op hetzelfde niveau vol te houden.”

Alex weet waarover hij spreekt, want in een vorig leven was hij jarenlang bezig met het achterna hollen van cijfers en sterren. “In restaurant Fleur de Sel begon ik met een 14. Daarna duurde het járen vooraleer er iets gebeurde. Nu start ik ineens met 15 op 20 en ik ben amper zenuwachti­g.”

“Dat heeft mijn leermeeste­r, Carl Wens van De Pastorie in Lichtaart, me geleerd: ‘Als je wat rustiger wordt, dan komen ze dat vanzelf brengen’. Ik heb ook de rust gevonden om niet te veel te willen doen”, zegt Alex Verhoeven, die van de lockdown dankbaar gebruikmaa­kt om zich bij te scholen. “Je moet niet altijd omhoog kijken of je willen spiegelen aan anderen. Soms gewoon eens rechtdoor kijken, helpt je meer vooruit.”

Turnova-toren als troef

“Nu we het daarover hebben, ik hoop dat 2021 een heel mooi jaar wordt. Het mag na deze topdag het jaar van de horeca worden”, aldus de chef van Hert in het hartje van Turnhout. Hij geeft toe dat de ligging wel een stukje kan helpen. Hert bevindt zich op de achttiende verdieping van de Turnova-toren. “Ze zeggen dikwijls dat de ligging niet ter zake doet en dat uitsluiten­d de keuken wordt beoordeeld, maar ik denk toch dat de totaalerva­ring behoorlijk speelt. Die geeft aan ons restaurant een andere schwung, een ander ritme.”

 ?? DE DEKEN FOTO BERT ?? Chef-kok van Hert Alex Verhoeven.
DE DEKEN FOTO BERT Chef-kok van Hert Alex Verhoeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium