Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik voelde me niet geliefd en had het moeilijk met coronarege­ls”

Procureur vordert achttien maanden met probatie-uitstel voor 27-jarige ‘Britt Wouters’ die mannen afperst met naaktfoto’s

-

Een 27-jarige man uit Antwerpen staat terecht omdat hij verschille­nde mannen had proberen afpersen met naaktfoto’s. Ze hadden die naar de beklaagde gestuurd, denkende dat hij een vrouw was. De procureur vorderde achttien maanden met probatie-uitstel.

Een slachtoffe­r had op 11 februari aangifte gedaan. Hij had via een datingapp een vrouw leren kennen, die zich ‘Britt Wouters’ noemde. Na een tijdje gechat te hebben, wilde ze graag (naakt)foto’s van hem hebben. De vrouw stuurde ook aan op seksuele betrekking­en.

Toen het slachtoffe­r dat weigerde, dreigde ze zijn naaktfoto’s openbaar te maken. Ze stelde vervolgens voor om te masturbere­n voor de webcam.

Via het IP-adres kon ‘Britt’ geidentifi­ceerd worden. Het ging om een 27-jarige man, die de feiten meteen bekende. Hij vertelde de politie dat hij zich verveelde en dat hij wilde testen hoe ver hij de mannen kon krijgen. De beklaagde bleek inderdaad nog meer slachtoffe­rs gemaakt te hebben: op een half jaar tijd hadden 25 mannen hem naaktfoto’s gestuurd. Hij had zich telkens voorgedaan als Britt.

Fotograaf Uit de conversati­es die in zijn gsm werden aangetroff­en, bleek dat hij hen wist te overhalen om

naaktfoto’s te sturen door zich voor te doen als freelance fotograaf voor bekende modemerken. De beklaagde had in een twaalftal conversati­es ook bedreiging­en geuit, als de slachtoffe­rs niet wilden doen wat hij vroeg. Hij zou dan hun naam, telefoonnu­mmer en de gesprekken online zetten.

De beklaagde, die zichzelf verdedigde, vertelde de rechtbank dat hij op het moment van de feiten in een diep dal zat. “Ik voelde me niet geliefd, ik zat niet goed in mijn vel en ik wilde een babbel hebben. Ik had het ook moeilijk met de coronamaat­regelen.”

De twintiger zat naar eigen zeggen twee maanden in voorhechte­nis en is nu in therapie waardoor hij zich beter voelt. Hij vroeg de rechtbank om rekening te houden met zijn blanco strafblad. “Ik ben nog nooit met de politie of het gerecht in aanraking geweest en ik zou graag een opschortin­g of een werkstraf krijgen.”

Vonnis op 22 december.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium