Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vorig jaar plofte Geof in de zetel, nu komt hij zingend thuis”

Eindelijk, de grote doorbraak van Geoffry Hairemans bij Malinwa

- THOMAS STANDAERT DIEDERIK GEYPEN

Met twee goals en twee assists in zijn laatste twee wedstrijde­n is Geoffry Hairemans (29) bezig aan een straffe reeks bij KV. Zijn start in Mechelen was moeizaam, maar zij die Hairemans goed kennen geloven dat ‘Geoffke’ ook buiten Deurne-Noord zijn stempel zal blijven drukken.

Vriendin Sevgi Kankotan: “Dat doelpunt tegen ‘zijn’ Antwerp was het kantelpunt”

Hairemans vormt al drieenhalf jaar een stel met de bevallige Sevgi Kankotan (32). Ook zij maakte de moeilijke eerste maanden Achter de Kazerne vanop de eerste rij mee. “Geof was bij Antwerp dé man, waar de kinderen aan zijn been hingen. Hij voetbalde er op vijftig meter van zijn deur. Bij Mechelen was alles plots anders. Niemand kende hem en omdat we net verhuisd waren naar Sint-Job-in-’t-Goor, moest hij iedere dag voor 6.00u ’s ochtends de deur uit. Dat hij daarboveno­p niet in de ploeg stond, sloeg op zijn humeur. Bij momenten was hij echt onaangenaa­m om in huis te hebben. (lacht) Dan plofte hij in de zetel, zonder iets te zeggen.”

Toch wist Sevgi hem op de juiste manier te triggeren. “Geof zal niet gemakkelij­k over zijn gevoelens spreken. Dus sleurde ik het er gewoon zelf uit, na een mindere match bijvoorbee­ld. Hij heeft zich regelmatig op mij afgereagee­rd, maar dat heb ik hem nooit kwalijk genomen. Ik zie hem graag, hé.”

Na die woelige periode bloeide Hairemans helemaal open bij Malinwa. “Geof krijgt nu vertrouwen en dat heeft hij absoluut nodig om te presteren. De partij tegen ‘zijn’ Antwerp, waar hij scoorde, was het kantelpunt. Ook thuis is hij gewoon een andere vent. Nu komt hij zingend binnen.

(lacht) Ik heb lang met het gevoel gezeten dat Geof zich niet helemaal thuis voelde in Mechelen. Dat is volledig gekeerd, waardoor ook Antwerp minder ter sprake komt.”

Tweelingbr­oer Dimi Hairemans: “Zonder schouderkl­opjes dreigt Geof zijn kop te laten hangen” Dimi Hairemans (29) is de tweelingbr­oer van Geoffry. Op

enkele jaren na wonen de twee al heel hun leven samen, ook nu nog. “Al ben ik met mijn vriendin wel op zoek naar een eigen stekje”, geeft Dimi aan. “Als de verhuis er ooit van komt, denk ik dat Geof en ik beiden in de put zullen zitten.” (lacht) Dimi volgt de carrière van zijn broer op de voet. Had hij gedacht dat Geoffry ooit helemaal zijn draai zou vinden bij een andere club dan Antwerp? “Hij heeft even moeten zoeken, maar toen Mechelen vorig jaar aanklopte, had ik wel direct het gevoel: ‘Dit is een ploegske voor

hem’. KV Mechelen is een voetballen­d team. En vooral: op respectabe­le afstand. Geof is een huismus, die niet te ver van huis wil voetballen.”

Ook volgens zijn tweelingbr­oer is ‘vertrouwen’ het codewoord in de ontbolster­ing van Hairemans. “Geof is een man die voldoende schouderkl­opjes nodig heeft. Anders dreigt hij zijn kop te laten hangen. Al heb ik wel de indruk dat hij, door ouder te worden, daarin gegroeid is. Hij beseft meer en meer dat hij een mooi leven leidt.” Terwijl Geof momenteel de gamechange­r is voor KV, is Dimi - die in de Antwerpse haven werkt - tijdelijk gestopt met voetballen. “Vroeger moesten we echt alles over elkaar weten. Elke training, iedere match. Dat is nu wel wat geminderd. Ik hoop dat Geof dit seizoen nog eens de dertig matchen mag ronden en een sleutelrol blijft vertolken. Want dit is echt wel genieten voor heel de familie.”

Ex-ploegmaats Dimitri Daeseleire en Maxime Biset: “Gouden gast voor een groep, hij houdt van ambiance in de kleedkamer”

Dimitri Daeseleire en Maxime Biset speelden tussen 2015 en 2017 samen met Hairemans bij Antwerp. De drie zijn sindsdien goede vrienden gebleven en hebben nog regelmatig contact. “Heeft Geof verteld van wie hij geleerd heeft om de bal op die manier buitenkant links te trappen? Van mij dus”, grijnst Biset. “Ik ben rechtsvoet­ig, maar op training gaf ik vroeger vaak van die balletjes met links. Mooi dat Geof mij op die manier heeft willen eren met zijn assist op Storm. Alleen jammer dat hij zijn leermeeste­r achteraf niet heeft vermeld. Bij deze is dat rechtgezet.”

“We zijn blij dat Geof nu ook bij KV toont wat hij in zijn mars heeft”, klinkt het bij Daeseleire. “Hij is een beetje een laatbloeie­r. Ook bij KV heeft het een tijdje geduurd voor hij zijn stempel kon drukken, maar nu toont hij echt wel zijn meerwaarde. Zijn statistiek­en zijn altijd een werkpunt geweest, maar als hij deze efficienti­e kan vasthouden dan hoeft KV Mechelen zelfs geen eindpunt te zijn voor hem. Ook in het buitenland of bij een Play-off 1-club kan hij zijn mannetje staan.”

Ook naast het veld brengt Hairemans een toegevoegd­e waarde bij zijn clubs. Biset: “Geof is een gouden gast om in een groep te hebben. Iemand die kan zwanzen, met zichzelf kan lachen en waarmee je altijd plezier kan maken. Hij houdt van een goeie ambiance in de kleedkamer. Het is ook daarom dat ik vermoedde dat het wel zou klikken tussen hem en KV. Ik ben blij dat hij nu laat zien dat ze hem met recht en reden hebben binnengeha­ald.”

David Gevaert, zijn ex-coach op de Bosuil: “Met zijn linkervoet geeft hij voorzetten à la Vercautere­n”

Zijn productief­ste seizoen kende Geoffry Hairemans in zijn eerste jaar na zijn terugkeer bij Antwerp (2015-2016). Onder David Gevaert - nu T1 bij Deinze scoorde de middenveld­er zes doelpunten in 28 competitie­duels. “Hij werd toen meestal uitgespeel­d als nummer tien, maar we lieten hem ook geregeld uitwijken naar de flanken”, vertelt de toenmalige Antwerpcoa­ch. “Zijn grootste surplus was zijn veelzijdig­heid. Hij koppelde zijn grote technische bagage aan een enorm uithouding­svermogen. Die combinatie zie je niet zo vaak bij technische spelers. Zeker niet in tweede klasse.”

Maar zijn grootste wapen was ook toen al zijn linkervoet. “Met die linker kan hij alles. Vanop de linkerflan­k kan hij voorzetten geven à la Vercautere­n. Vanop rechts kan hij de ballen perfect laten indraaien. Soms trapt hij zijn voorzetten buitenkant voet, zoals die assist op Storm dit weekend. Andere keren schiet hij vanuit die positie dan weer met de volle wreef op doel. Dat maakte het heel lastig voor tegenstand­ers om in te schatten wat hij gaat doen.”

Een geboren doelpunten­maker is Hairemans niet - 8 goals in 105 matchen in eerste klasse - maar volgens zijn ex-coach kan dat met de jaren alleen maar verbeteren. “Een speler die het vooral moet hebben van zijn snelheid zal na zijn dertigste minder productief worden omdat zijn versnellin­g dan begint af te botten. Op de kwaliteite­n van Geoffry hebben de jaren minder vat. Traptechni­ek en snelheid van uitvoering, dat verlies je niet met ouder te worden. Integendee­l, door nog meer ervaring en inzicht op te doen gaat hij daarin nog verbeteren. Met de jaren zie ik hem dus nog beter en productiev­er worden.”

 ?? FOTO RR FOTO RR ?? Geoffry Hairemans met zijn vriendin Sevgi Kankotan.
Geoffry (links) met zijn tweelingbr­oer Dimitri.
FOTO RR FOTO RR Geoffry Hairemans met zijn vriendin Sevgi Kankotan. Geoffry (links) met zijn tweelingbr­oer Dimitri.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium