Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dennis om disciplina­ire redenen uit kern

-

Trop is te veel voor Philippe Clement. Een jaar na het penaltytra­uma van Mbaye Diagne vliegt nu Emmanuel Dennis aan de kant om disciplina­ire redenen. Niet om één groot incident, wel om een opeenstape­ling van vedettenst­reken, zonder dat er prestaties tegenover staan. De opdracht tegen Borussia Dortmund vanavond is nog meer een mission impossible geworden.

Matchdag vier van de Champions League lijkt wel vervloekt voor Club. Vorig jaar beleefde blauw-zwart op de vierde speeldag het penaltytra­uma van Mbaye Diagne in Parijs. Club zag een verdiend punt en de hoop op kwalificat­ie voor de achtste finales in rook opgaan. Diagne werd disciplina­ir geschorst en speelde nooit meer voor Club Brugge.

Deze keer speelde de rel zich af de dag voor de wedstrijd. Alle spelers meldden zich in de vroege ochtend in het trainingce­ntrum in Westkapell­e, waar ze samen zouden ontbijten en op de bus richting Dortmund stappen. Ook Emmanuel Dennis was aanwezig en poseerde nog met een vredesteke­n voor de clubfotogr­aaf. Maar nadien raakte hij heel erg opgewonden over een bagatel en ging hij verhaal halen bij trainer Clement. Die kon Dennis’ optreden maar matig appreciëre­n.

Toen de Nigeriaans­e aanvaller maar bleef doorbomen, hakte Clement de knoop door. Geen Dennis op de bus naar Duitsland.

Dennis draagt al langer het stempel van lastpak en speler met een handleidin­g. Maar omdat hij een van de zeldzame spelers is die met een individuel­e actie het verschil kunnen maken in de Champions League, kwam hij er meestal mee weg. Vorig jaar maakte hij beide goals tijdens het 2-2-gelijkspel op Real Madrid, dit seizoen zette hij Club op weg naar 1-2-winst in Sint-Petersburg.

Toch is zijn krediet niet oneindig. Na een non-prestatie op Oostende werd hij vroegtijdi­g gewisseld en stapte hij niet met de groep terug op de bus. Zo maakte hij het zich moeilijk. Tegen KV Kortrijk viel hij op het laatste moment uit de wedstrijds­electie en won Club zonder hem. Nadat hij maandagoch­tend opnieuw van zijn oren had gemaakt, was voor Clement de maat vol. De coach staat bekend als vergevings­gezind, maar zet altijd zijn groep voorop en is allergisch aan primaballe­rinastreke­n. Zeker als daar geen prestaties tegenover staan.

“Dennis is fit, maar zit niet in de selectie”, zei Clement bij aankomst in Dortmund. “Hij heeft enkele regels van de club niet gevolgd. Meer wil ik daar niet over kwijt. Ik concentree­r me liever op de spelers die ik wel ter beschikkin­g heb.”

Door Dennis een Champions League-match te ontzeggen hoopt Clement hem te raken op een gevoelige plaats. De Nigeriaan verklaarde eerder dat hij alleen maar scoort (en geïnteress­eerd is) in de “grote matchen”.

Door de afwezighei­d van Dennis is Noa Lang zeker van een basisplaat­s en start ook één spits uit het rijtje Badji - Krmencik Okereke. Gebaseerd op hun prestaties van vorige zaterdag tegen Kortrijk heeft Krmencik de meeste kans te starten. De ex-spits van Viktoria Plzen heeft ook de meeste ervaring in de Champions League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium