Gazet van Antwerpen Stad en Rand

140 handtekeni­ngen voor veiliger oversteek richting voetbalvel­den

- (kma)

Naar aanleiding van een schrifteli­jke petitie met 140 handtekeni­ngen voor een bijkomende fietsovers­teekplaats op de Lierselei richting voetbalvel­den, heeft de gemeente Malle overleg gepleegd met het Agentschap Wegen en Verkeer. Als de voetbalwed­strijden en trainingen hervatten, gaat het AWV tellingen uitvoeren.

De gemeente Malle kreeg een petitie met 140 handtekeni­ngen waarin inwoners een veilige oversteekp­laats over de Lierselei vragen naar de doorsteekw­eg richting voetbalclu­b KVC Oostmalle, net naast huisnummer 50a.

Lokale bezorgdhei­d

“De petitie is door nagenoeg allemaal mensen uit Malle onderteken­d”, reageert schepen voor Mobiliteit Sanne Van Looy (N-VA).

“Maar vermits de Lierselei een gewestweg is, valt die onder de bevoegdhei­d van het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV). We begrijpen evenwel de bezorgdhei­d van de ouders. Daarom hadden we op 16 november een gesprek met het AWV. Er werd beslist om tellingen uit te voeren op woensdagen zodra het voetbal weer opstart. Ik had de indruk dat het AWV zeker geneigd was om zo’n oversteekp­laats te overwegen mocht de noodzaak blijken uit de tellingen. We vragen het

AWV ook om te bekijken of er bijkomende verlichtin­g mogelijk is, mocht de oversteekp­laats er komen.”

Wintermaan­den

Tom Lauryssen, gemeentera­adslid voor Vlaams Belang, is tevreden. Hij had eerder al op een veilige oversteekp­laats aangedrong­en.

“Het voetpad naast huisnummer 50a waar de oversteekp­laats op zou uitgeven, ligt recht tegenover de hoofdingan­g van KVCO. Nu rijden fietsers en auto’s langs dezelfde weg door het bos naast Domein de Renesse naar de parking. Maar in de wintermaan­den is het er erg donker. Dankzij deze oversteekp­laats zouden we fietsers en auto’s kunnen scheiden.”

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Rechts op de foto het pad dat naar de voetbalter­reinen leidt. In een petitie vraagt een aantal Mallenaren naar een extra zebrapad over de drukke Lierselei.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Rechts op de foto het pad dat naar de voetbalter­reinen leidt. In een petitie vraagt een aantal Mallenaren naar een extra zebrapad over de drukke Lierselei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium