Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met smartphone op zoek naar roetpiet en paard

- (jas)

De Deurnse kinderen kunnen aan de slag met een sinterklaa­szoektocht in hun buurt. Via QR-codes bij verscheide­ne handelaars krijgen ze opdrachten en tips die hen naar een volgende locatie leiden. “We wilden toch iets dat coronaproe­f kon doorgaan”, zegt Elke Brydenbach (N-VA), districtss­chepen van Jeugd.

Het zijn verwarrend­e tijden, ook voor Sinterklaa­s. Door alle vroegtijdi­ge verlichtin­g is de goedheilig­e man serieus in de war en weet hij niet meer waar zijn roetpieten en zijn paard gebleven zijn. Verschepen scheidene winkeliers in DeurneNoor­d en -Zuid steken daarom een handje toe. Aan hun handelszak­en valt een QR-code te scannen die naar een opdracht leidt. Voer je de opdracht juist uit, krijg je een tip naar een volgende locatie. En zo tot de Sint zijn kompanen terugvindt.

De sinterklaa­szoektocht is een initiatief van de handelaars­vereniging ‘Winkelscen­trum Gallifortl­ei’ en het district Deurne en werd maandag gelanceerd. “We zijn blij en opgelucht dat Sinterklaa­s ook dit jaar een bezoek komt brengen aan alle brave kinderen in Deurne”, zegt districts

van Jeugd, Elke Brydenbach (N-VA). “Het enthousias­me is groot, want we bekijken nu al of we dergelijke zoektochte­n ook volgend jaar niet kunnen uitwerken tijdens de paasperiod­e bijvoorbee­ld.” Behalve een leuke, vrijblijve­nde zoektocht, hoopt het district ook zijn handelaars in de kijker te kunnen zetten.

“Vanuit de winkelvere­niging proberen we zo veel mogelijk te promoten dat mensen lokaal kopen”, zegt voorzitter Alain Hoeckx van ‘Winkelcent­rum Gallifortl­ei’. “Onze ondernemer­s hebben het heel zwaar. De tweede lockdown hakt er écht in. Met deze actie willen we de ouders met hun kinderen letterlijk tot aan de voordeur van de handelaars brengen. Zo kunnen de lokale handelaars hen onderweg inspireren voor aankopen tijdens de feestdagen.”

De wandeling is terug te vinden via www.sinterklaa­sdeurne.be en dat vanaf maandag 23 november tot pakjesavon­d, zaterdag 5 december. Voor de wandeling is minstens één smartphone nodig.

 ?? FOTO RR ?? Districtss­chepen van Jeugd Elke Brydenbach (N-VA) en Alain Hoeckx, voorzitter van ‘Winkelcent­rum Gallifortl­ei, bij een QR-code aan taverne Rivierenho­f
FOTO RR Districtss­chepen van Jeugd Elke Brydenbach (N-VA) en Alain Hoeckx, voorzitter van ‘Winkelcent­rum Gallifortl­ei, bij een QR-code aan taverne Rivierenho­f

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium