Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leerondern­eming ‘Maison Rose’ (voorlopig) alleen als webshop actief

- JAN BOEY

De leerondern­eming Maison Rose is vanwege de coronacris­is geen ‘fysieke’ winkel maar uitsluiten­d een webshop. Veiligheid­shalve werd gekozen voor een aanbod dat bestaat uit de best verkochte producten van de afgelopen 15 jaar OLVI-leerondern­emingen.

De leerondern­eming is een initiatief van de Unie van Zelfstandi­ge Ondernemer­s en wil jonge mensen met kennis van zaken voorbereid­en op een zelfstandi­g beroep.

Gezien de coronacris­is was er dit jaar weinig keuze. Ofwel ging het project gewoon niet door ofwel moest het worden aangepast aan het ‘nieuwe normaal’. De begeleiden­de leerkracht­en Ann Van Wesemael, Freya Peeters en Sharon Moerenhout spreken over een déjà-vu. “Vorig schooljaar bracht corona ons al in de problemen. We waren nog hoopvol begonnen in september, maar het heeft niet mogen zijn. Bestellen moet dus via de webshop.”

De zes leerlingen van het zevende jaar Retailmana­gement en Visual Merchandis­ing hebben de afgelopen maanden hard gewerkt . Amber Van Sanden: “We hebben alles zelf in handen genomen: het concept, het logo, de inrichting, de contacten met leverancie­rs, de promotie, enz. Een openingsmo­ment met toeters en bellen, kon helaas niet.”

Alleen de best verkochte producten van 15 jaar leerondern­eming zitten dit jaar in het gamma: Italiaanse specialite­iten, chocolade, wijnen, prosecco, decoraties­pullen, basis-verzorging­sproducten en lifestyle-items. Al dan niet in zelf samengeste­lde geschenkma­nden.

Amber Van Sanden vraagt om te bestellen via de webshop. “Je krijgt een bevestigin­gsmail, je betaalt en als het geld op onze rekening staat, kan je de bestelling komen afhalen in OLVI, Bassinstra­at 15 in Boom.” Dat kan elke dag van 8.30u tot 16u behalve woensdag, dan is het maar tot 12u. Op Vrijdag en in het weekend is de webshop gesloten. Er wordt ook niet aan huis geleverd. Zodra winkelen terug mag, zijn dit meteen ook de openingsur­en van Maison Rose.

www.easywebsho­p.com/maisonrose, 03-880.27.35

 ?? FOTO JB ?? De studenten 7de Retailmana­gement & Visual Merchandis­ing: Nihad El Aamraoui Yada, Lisa Janssens, Safira Lemaire, Ouissal Mouzouri, Liese Pleijsier en Amber Van Sanden (tweede van links).
FOTO JB De studenten 7de Retailmana­gement & Visual Merchandis­ing: Nihad El Aamraoui Yada, Lisa Janssens, Safira Lemaire, Ouissal Mouzouri, Liese Pleijsier en Amber Van Sanden (tweede van links).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium