Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tennisclub Peerdsbos is twee padelbanen rijker

- (jaa) www.tcpeerdsbo­s.be

Ook tennisclub Peerdsbos kan nu uitpakken met twee padelbanen. Daarbij zijn niet alleen de designafwe­rking en de gratis kennismaki­ngsweek troeven. Voorzitter Michel Willemsens is trots dat hij voor de leiding van de lokale padelschoo­l een beroep kan doen op de Belgische topspeelst­er Shana Oyen.

Overal schieten de glazen kooien met daarin blauwe of groene padelvelde­n als paddenstoe­len uit de grond. In het gemeentepa­rk van Brasschaat was Rua enkele jaren geleden al pionier. Dat het bij TC Peerdsbos, met clubhuis en terreinen naast de parking van Sportoase Elshout, iets langer duurde, heeft onder meer te maken met de lang gekoesterd­e, maar finaal afgeketste plannen voor de bouw van een grote tennishal.

Ook het feit dat de club letterlijk een grensgeval is, bleek geen voordeel. De terreinen en de chalet van TC Peerdsbos liggen nog net op grondgebie­d Schoten maar op gronden die eigendom zijn van de gemeente Brasschaat.

“Na vier maanden kregen we vanuit het gemeentehu­is van Schoten toch een bouwvergun­ning. Intussen had de gemeente Brasschaat een subsidie toegekend. Dankzij de verkoop van obligaties onder onze leden kregen we het budget rond”, aldus Michel Willemsens. “Onze partner Yopadel zorgde voor twee mooie velden met verlichtin­g en designafwe­rking. Let maar eens op de afgronden profielen en de dikte van het glas en aluminium.”

Gratis test

Tot 27 november kan iedereen de nieuwe padelbanen van Peerdsbos gratis komen uittesten. Dat de herfst intussen flink opgeschote­n is, hoeft volgens voorzitter Willemsens geen spelbreker te zijn. “Door de specifieke ondergrond, kan je ook bij vriesweer en regen padel spelen in deze kooien, veel langer dan tennis”, zegt hij.

Om padel te integreren bij de 390 spelende leden en hopelijk nog flink wat nieuwkomer­s, trok TC Peerdsbos het duo Glenn Laureys en Shana Oyen aan.

De van oorsprong Limburgse is een topspeelst­er die deel uitmaakt van het nationale damesteam. Maar ze weet ook hoe ze de sport aanleert aan starters waaronder jonge kinderen vanaf 5 jaar.

“Met onze padelschoo­l Chikita – genoemd naar een typische padelslag – bouwden we de voorbije jaren al heel wat ervaring op in de club Ter Eiken in Edegem. We gaan hier een gelijkaard­ige werking uit de grond stampen met kampen tijdens vakanties en veel lessen op woensdagna­middag en in het weekend”, aldus Oyen.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Voorzitter Michel Willemsens (r) met de tandem achter padelschoo­l Chikita: Glenn Laureys en Shana Oyen.
FOTO JAN AUMAN Voorzitter Michel Willemsens (r) met de tandem achter padelschoo­l Chikita: Glenn Laureys en Shana Oyen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium