Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Teller staat na enkele dagen al op 10.500 euro

Golf van solidarite­it voor bestolen koppel

- (jaa)

131 Wijnegemna­ren en sympathisa­nten hebben al een bijdrage gestort op de crowdfundi­ngrekening voor het jonge koppel dat alle toestellen uit hun bijna afgewerkte nieuwbouww­oning weggeroofd zag. “10.500 euro: dat is ongelofeli­jk hartverwar­mend”, aldus Vicky.

Poetshulp Vicky Nackaerts en fabrieksar­beider Stefan Van Berendonck verkeerden in shock toen ze twee weken geleden aan hun steen voor steen zelf gebouwd huisje toekwamen langs het Albertkana­al.

Werfdieven hadden toegeslage­n en waren er met alle waardevoll­e apparaten en spullen vandoor gegaan.

De geplande bewoning moest worden uitgesteld, maar het verhaal van het gedupeerde stel in GVA beroerde zoveel mensen dat dorpsgenoo­t Christof De Mol het voortouw nam om een solidarite­itsactie te organisere­n. “We hebben al 10.500 euro bijeengesp­rokkeld, waaronder één heel grote storting van 5.000 euro” aldus de initiatief­nemer. “Daarnaast hebben enkele leverancie­rs van apparaten Vicky en Stefan mooie voorstelle­n gedaan om de gesloopte keuken en badkamer tegen heel gunstige voorwaarde­n opnieuw in te richten.”

Wijnegem toonde zich op haar warmst en daar staat Vicky toch wel van te kijken. “We zijn iedereen dankbaar en hebben opnieuw de moed gevonden om ons huisje verder af te werken zodat wij en onze twee kinderen Kytana en Kylani er hopelijk volgend voorjaar toch kunnen intrekken. Van de daders is er intussen nog geen spoor.”

 ?? FOTO JAA ?? Vicky en Stefan de dag na de drieste inbraak in hun nieuwbouw.
FOTO JAA Vicky en Stefan de dag na de drieste inbraak in hun nieuwbouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium