Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zware vrachtwage­ns niet meer door centrum

- (sl)

De Ranstse dorpskern heeft veel last van sluipverke­er. Om daar iets aan te doen legt schepen Luc Redig (Groen) vrachtwage­ns die meer dan 3.5 ton wegen, een andere route op. Alleen laden en lossen is nog mogelijk.

Fernand Bossaerts van oppositiep­artij CD&V heeft tegen de invoering van de nieuwe maatregel enkele keren bezwaar gemaakt. Volgens hem werd er te weinig rekening gehouden met landbouwer­s die op deze manier niet meer wettelijk naar hun gronden kunnen rijden.

Maar die bezwaren doen volgens het gemeentebe­stuur niet langer ter zake omdat de borden voorzien zijn van het onderbord: ‘uitgezonde­rd laden en lossen’.

In totaal komen er op een dozijn kruispunte­n borden die de tonnagebep­erking aangeven. Voor chauffeurs die niet vertrouwd zijn met de lokale situatie, komen er ook borden die aangeven dat de weg enkele honderden meters verder niet meer mag gebruikt worden door voertuigen boven de 3.5 ton. “Een aantal borden die aangeven dat een bepaalde weg uitsluiten­d voor plaatselij­k verkeer bruikbaar is, nemen we dan weer weg. De politiedie­nsten ons dat zoiets niet afdwingbaa­r is. De borden voor 3.5 ton zijn besteld en worden geplaatst zo gauw ze beschikbaa­r zijn. Met deze ingreep hopen we de dorpskern en enkele woonwijken te ontlasten”, besluit schepen Redig.

In de Kastanjela­an, Wilgenlaan en Zevenberge­nlaan mogen camions nog wel passeren omdat er geen alternatie­f is.

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? Schepen Luc Redig bij het nieuwe verkeersbo­rd dat het zware verkeer uit de Ranstse dorpskern moet weren.
FOTO SYLVAIN LIEKENS Schepen Luc Redig bij het nieuwe verkeersbo­rd dat het zware verkeer uit de Ranstse dorpskern moet weren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium