Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Wat vind je van de communicat­iestijl van de nieuwe regering?

-

Duidelijk en verstaanba­ar

De nieuwe regering communicee­rt duidelijk en verstaanba­ar. Premier Alexander De Croo en minister van Volksgezon­dheid Frank Vandenbouc­ke laten zich geregeld horen.

Het is geen kakofonie meer zoals bij de vorige regering het geval was. Ik hoop alleen maar dat het niet blijft bij communicat­ie waarin te veel verwezen wordt naar de verantwoor­delijkheid van iedereen. De maatregele­n moeten ook aangehoude­n worden voor een langere periode. Er zijn nog altijd veel besmetting­en. Ik stel vast dat burgerzin jammer genoeg een onbekend begrip is voor velen.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Te laat reageren

Ik kan weinig of niets opmerken over de communicat­ie van onze regering. Alles is duidelijk uitgelegd. De enige kritiek die ik kan geven, is dat de regering nog altijd te laat reageert.

Eigenlijk is dat niet verwonderl­ijk als er rekening moet gehouden worden met acht ministers van Volksgezon­dheid.

FREDDY DUSCHEK, NIEL

Geen strategie

Ik zie in deze regering geen enkele strategie. Niemand heeft gekozen voor Frank Vandenbrou­cke. Hij stond niet op een kieslijst. Het gaat van kwaad naar erger.

CHANTAL GEBRUERS, HERENTALS

Dezelfde fouten

De regering maakt dezelfde fouten als de vorige. De focus ligt nog altijd op de verspreidi­ng van angst en heel veel cijfermate­riaal. We worden aangesprok­en alsof we leerlingen zijn van een lagere school. Zou men niet beter investeren in de gezondheid van de bevolking? Je kunt gezonde voeding goedkoper aanbieden, het gebruik van ongezonde voeding ontmoedige­n en de bevolking aanzetten tot sportief leven. Er bestaat al jaren een gratis vaccin tegen virussen, zónder bijwerking­en: de eigen immuniteit versterken. Dit is toch de belangrijk­ste opdracht van elke minister van Volksgezon­dheid? Dit alles ontbreekt.

BRUNO JANSSEN, MOL

Vertrouwen in Vandenbrou­cke

Ik heb altijd veel vertrouwen gehad in Frank Vandenbrou­cke. Hij legt alles simpel, duidelijk en met gevoel uit aan de mensen.

DIANA DE WITTE, BORGERHOUT

Te grotesk

Alles is hetzelfde gebleven zoals vroeger. Er is niets beter geworden. Frank Vandenbrou­cke denkt op zijn manier meer duidelijkh­eid te kunnen scheppen. Hij communicee­rt veel te grotesk. Die man heeft zijn tijd gehad.

JAN VERHEYEN, TURNHOUT

Frisse wind

Er waait een frisse wind door het communicat­ielandscha­p. Een duidelijke en eens

gezinde visie wordt overtuigen­d gebracht, mét empathie. De vorige regering was eer- der aan het klungelen. De boodschapp­en bieden perspectie­f en motiveren om vol te houden. Hopelijk wordt deze werkwijze ook toegepast bij ander regeringsw­erk en hete hangijzers zoals kernenergi­e. De boodschap van Vandenbrou­cke en De Croo is goed aangekomen. Dat is een opsteker.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium