Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Welke kritiek?

- (jas)

Als het in de gemeentera­ad over centen gaat, zetten oppositiep­artijen zich schrap om met scherp te schieten. Ook maandagavo­nd. Het stadsbestu­ur reageerde meteen.

De kritiek op de aanpassing­en van het meerjarenp­lan, maakte weinig indruk. Burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) wees in zijn antwoord op het gebrek aan concrete vragen en trok zelf de conclusie dat zijn ploeg het dan wel goed doet en blijft doen. “Deze stad investeert meer dan ooit tevoren. Hier wordt aan een nieuwe stad gewerkt. U hoort me niet zeggen dat alles perfect is, maar we zijn er wel enorm op vooruitgeg­aan.”

In die lijn lagen ook de antwoorden van de schepenen. “We zitten weer in het debat dat bij de voorstelli­ng van het meerjarenp­lan, aan het begin van de legislatuu­r, hoort”, aldus Koen Kennis (N-VA). “De realiteit is dat we twee jaar bezig zijn geweest met de uitvoering van een bestuursak­koord dat deze coronacris­is te lijf kan gaan. En zaken die hier worden aangehaald, zoals de nood aan meer groen, wisten we ook al voor de crisis. Als ik kijk naar wat we gedaan hebben om mensen en bedrijven te helpen, hebben we goed en snel geschakeld.”

Hard gewerkt

Schepen Tom Meeuws (sp.a) herhaalde dat. “Hier wordt gedaan alsof dit college enkel naar de cijfertabe­llen kijkt, hier is hard gewerkt om te bewijzen dat we weerbaar en veerkracht­ig zijn.”

Ook schepen Claude Marinower (Open Vld), Nabilla Ait Daoud (N-VA) en Annick De Ridder (N-VA), Peter Wouters (N-VA), Jinnih Beels (sp.a) en Karim Bachar (sp.a) merkten ook op dat ze weinig concrete vragen kregen. “Eerlijk gezegd vraag ik me na de lichtheid van deze tussenkoms­ten af in hoeverre u het meerjarenp­lan bekeken hebt”, zei schepen Fons Duchateau (N-VA).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium