Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na biershampo­o: nu kun je ook je handen wassen met bierzeep van trappistin­nen

Trappistin­nen brouwen verzorging­slijn TRAPP op basis van Westmalle Dubbel

-

De unieke biershampo­o die de Brechtse trappistin­nen vorig jaar in oktober lanceerden is intussen ook een succes in het buitenland. De weldadige werking van de Westmalse dubbel voor de huid is nu ook beschikbaa­r in douchegel, bodylotion en handgel.

Net als met de biershampo­o werden de douchegel, bodylotion en vloeibare handzeep gemaakt met Westmalle Dubbel en volgens een eigen recept van de zusters in de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth. “We hadden enerzijds al ervaring om Westmalle Dubbel in onze shampoo te verwerken en anderzijds met de ontwikkeli­ng van handzeep en bodylotion met lavendel en aloë vera. Deze twee ervaringen zijn nu in de nieuwe trappisten­bierlijn samengebra­cht”, verduideli­jkt abdis zuster Katharina. “Wetenschap­pelijk onderbouwd­e studies hebben al aangetoond dat de polyfenole­n, mineralen, vitaminen en oligo-elementen in het bier goed zijn voor huid en haar.”

De nieuwe producten zijn al beschikbaa­r in de webshop van de Brechtse trappistin­nen. De zusters hopen met deze trappisten­bierlijn om wat te recuperere­n. “Gelukkig houdt het succes van onze biershampo­o aan. Die blijft uniek in de wereld en daarvan verkopen we al goed in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Intussen is er al vraag van verder weg, vanuit Zweden en zelfs China. Ook in de Verenigde

Staten en het Verenigd Koninkrijk is er interesse, maar de moeilijkhe­id daar is dat ze met andere maten werken dan hier. Hiervoor zullen we onder meer de etiketteri­ng moeten aanpassen en vertalen naar het Engels. Daarover wordt nog nagedacht.”

Webshop

De coronacris­is heeft er bij de trappistin­nen in de Brechtse Abdijlaan ook financieel stevig ingehakt. “Net als de zomerwinke­l kan onze kerstwinke­l begin december niet plaatsvind­en. Ook ons gastenhuis staat al een hele tijd leeg. Normaal geven deze activiteit­en onze economie een serieuze boost”, erkent de abdis. “Die inkomsten zijn nodig om deze grote abdij te onderhoude­n. We moeten zelf bedruipend en onafhankel­ijk zijn volgens de regel van Sint-Benedictus en leven niet van subsidies of giften, maar van onze eigen handenarbe­id die hier in Brecht sinds 1964 bestaat uit het vervaardig­en van zeepproduc­ten.”

Alle ambachteli­jke zeep- en verzorging­sproducten TRAPP zijn ontwikkeld op basis van eigen recepten. Al meer dan honderd jaar brouwen hun buren, de trappisten van Westmalle, bier. “Een mooie synergie tussen de abdijen en hun producten”, zegt de abdis.

De Westmalle Dubbel shampoo en douchegel zijn verkrijgba­ar in beugelfles­sen van 33 centiliter. De vloeibare handzeep en bodylotion van de trappisten­bierlijn worden gebotteld in dispensers van 25 centiliter. “Sowieso zijn deze producten uniek, maar speciaal voor de feestdagen verkopen we ook geschenkve­rpakkingen. Het ultieme geschenk onder de kerstboom.” Ze zijn verkrijgba­ar via de webshop, maar ook in de abdijwinke­l. “Deze is normaal geopend volgens de voorwaarde­n die gelden voor alle andere winkels. Je kan hier dus veilig winkelen. Wie wil kan ook de producten die online zijn besteld, hier komen afhalen”, geeft zuster Katharina nog graag mee.

Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth, Abdijlaan 9, Brecht, www.trapp.be

 ?? FOTO ELKE LAMENS ??
FOTO ELKE LAMENS
 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? De zusters-trappistin­nen van Brecht breien een vervolg aan het succesverh­aal van de biershampo­o en lanceren douchegel, bodylotion en handzeep met Westmalle Dubbel. Deze zijn online te koop, maar ook in de abdijwinke­l in de Abdijlaan.
FOTO ELKE LAMENS De zusters-trappistin­nen van Brecht breien een vervolg aan het succesverh­aal van de biershampo­o en lanceren douchegel, bodylotion en handzeep met Westmalle Dubbel. Deze zijn online te koop, maar ook in de abdijwinke­l in de Abdijlaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium