Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mensen niet afschrikke­n met onze ingewanden”

-

Michaël Rewers, chef van Bistrot du Nord in Antwerpen-Noord, prijst zich zeer gelukkig met de “schone” titel van Ambachtsma­n van het Jaar.

“Dit is echt een schone titel, die het ambacht, het vakmanscha­p benadrukt. Daar ben ik blij en vereerd mee. Maar ik was er op voorhand niet mee bezig. Ik was al geen streber op school en in de keuken ben ik dat ook niet geworden. Ik had het dus niet zien aankomen”, zegt Rewers. “Ik vind het veel belangrijk­er dat elk van onze gasten superconte­nt naar buiten gaat. Maar het is wel goed dat Gault&Millau eraan denkt om juist nu hun restaurant­gids tóch uit te brengen. Zo komt de horeca nog eens goed in the picture en is het niet allemaal kommer en kwel.”

Leermeeste­r Johan Segers

Rewers staat ervoor bekend dat hij de dieren waarvan hij gerechten maakt, helemaal opgebruikt. Ook de ingewanden dus. “Dat klopt, maar Gault&Millau wil dat wel eens overbenadr­ukken. Natuurlijk is mijn keuken een vleeskeuke­n, maar ik serveer ook elke dag vis, onze garnaalkro­ketten gaan nooit van de kaart. Ik ben gespeciali­seerd in ingewanden, maar ik wil er de mensen niet mee afschrikke­n. Het is geen must als je hier komt eten. Het is er, want het is een deel van de klassieke keuken waar ik voor sta.”

Toeval of niet, met deze titel stapt Michaël helemaal in de voetstappe­n van zijn leermeeste­r Johan Segers, die dezelfde titel mocht dragen. “Michaël verdient dat wel”, reageert die.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De garnaalkro­ketten zijn een vaste waarde op de vleeskaart van Michaël Rewers, chef van Bistrot du Nord.
FOTO JORIS HERREGODS De garnaalkro­ketten zijn een vaste waarde op de vleeskaart van Michaël Rewers, chef van Bistrot du Nord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium