Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We beseffen des te meer dat iedere match de laatste kan zijn”

Kaja Grobelna en Chieri hervatten vanavond na vier weken verplichte quarantain­e

- (mabe)

Een schitteren­de seizoensta­rt met vijf zeges op zeven wedstrijde­n, Kaja Grobelna en haar ploeggenot­es van het Italiaanse Chieri waren de competitie als een wervelwind begonnen. Tot eind oktober ook in de buurt van Turijn de tweede coronagolf toesloeg. Na een verplichte quarantain­e van vier weken komt de Yellow Tiger vanavond voor het eerst weer in actie met haar ploeg.

Met een verplaatsi­ng naar het ongeslagen Conegliano wacht Grobelna en co. meteen ook een heel zware opdracht.

“Het is duidelijk dat we nog niet het niveau halen van bij de start van het seizoen”, zegt de Antwerpse. “Toen draaide alles zeer goed. Ik denk dat we nog wat trainingsw­eken en wedstrijde­n gaan nodig hebben om opnieuw in het juiste ritme te geraken. Het lijkt me dan ook onrealisti­sch om te denken dat we vanavond punten zullen rapen. Als de logica gerespecte­erd blijft, dan hervatten we vanavond met een logische nederlaag. Conegliano heeft al zijn wedstrijde­n probleemlo­os kunnen afwerken en is in het ritme gebleven. Voor ons wordt het hopelijk de ideale gelegenhei­d om wat wedstrijdr­itme op te doen.”

Avondklok

Aan motivatie zal het bij Grobelna zeker niet liggen. “Op dit ogenblik hebben we hier een avondklok en speelt mijn leven zich vooral af tussen mijn appartemen­t en de sporthal. We beseffen maar al te goed dat iedere wedstrijd de laatste kan zijn en dat het morgen opnieuw gedaan kan zijn. Dat hebben we vorig seizoen ondervonde­n, dat hebben we eind oktober opnieuw mogen ondervinde­n. Precies daarom bekijken we het allemaal van wedstrijd tot wedstrijd.”

Terwijl Grobelna en co. in verplichte quarantain­e zaten, ging de Italiaanse competitie dus gewoon verder. Na vier weken zou je dan denken dat je moet achtervolg­en, maar de schade is al bij al beperkt gebleven. “Ondanks het feit dat we nu al vier wedstrijde­n minder gespeeld hebben, staan we nog altijd op de vijfde plaats. Dat heeft toch wel een extra boost gegeven. Wat nu gebeurd is, bekijken we als een onverwacht obstakel dat we gewoon moeten proberen te overwinnen. De motivatie is nog altijd heel groot, we willen die goede start de komende weken graag doorzetten.”

 ?? FOTO ANP ?? “Op dit ogenblik speelt mijn leven zich vooral af tussen mijn appartemen­t en de sporthal”, zegt Kaja Grobelna. Het leven zoals het is anno 2020.
FOTO ANP “Op dit ogenblik speelt mijn leven zich vooral af tussen mijn appartemen­t en de sporthal”, zegt Kaja Grobelna. Het leven zoals het is anno 2020.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium