Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

-

Kernuitsta­p

Volgens mij staat het buiten kijf dat de (nog altijd overhaaste) kernuitsta­p en andere ‘milieuvrie­ndelijkere’ aanpassing­en ons veel geld zullen kosten. Toch las ik dat, volgens een zeer summiere voorstudie, de meerkost voor elektricit­eit zou beperkt blijven tot 3,50 euro per jaar, per gezin. Ik moest toch even lachen.

Het bedrag zal wel correct zijn, maar er zal geen komma in voorkomen. Dat had men er wel even mogen bij vermelden. Als dat kernafval duizenden jaren actief blijft, zullen die vijf of tien jaar langer er toch niet toe doen?

MARC LESAGE, BRASSCHAAT

‘Cupido Ofzo’

Mensen die ‘anders zijn’ opvoeren in een voor de kijker boeiende context vind ik een verdoken vorm van circus- en kermisattr­acties uit vroegere tijden. Ik weet wel dat het allemaal met goede bedoelinge­n is, maar voor mij blijft het ongezond. Je hebt ook zo’n programma als Steenrijk, straatarm. We halen beelden uit hun nis, we verbleken zwarte piet en ondertusse­n creëren we nieuwe discussies voor de volgende generaties.

JAN JANSSENS, KALMTHOUT

Eindejaars­periode

Politici en virologen stellen alles in het werk om te sensibilis­eren en dat mensen zich moet voorbereid­en op een bescheiden eindejaars­periode. Supermarkt­en als Delhaize en Colruyt roepen hun klanten op om nu al houdbare producten in huis te halen. Dat doen ze om de grote drukte te vermijden. Gaat men nu echt de non-believers hiermee steunen? En dan maar klagen dat we nooit uit deze crisis geraken. Met zo’n mentalitei­t stevenen we rechtstree­ks af op een derde golf.

FRANS VANLAERHOV­EN

Rode Kruis

Het Rode Kruis beweert dat de klimaatopw­arming een groter probleem is dan de pandemie. Volgens mij is dat terecht. We moeten die problemen samen aanpakken. Ik herhaal: samen staan we sterk. Dat is een algemene waarheid.

YVES RENARD,ZOERSEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium