Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Renée Van Hekken wil met prozabunde­l warme boodschap brengen

- (mawo)

Ondanks de coronapand­emie en het overlijden van haar partner Jos Laureys blijft Renée Van Hekken (66) een bezige bij. In haar jongste prozabunde­l ‘De terugkeer’ steekt ze een hart onder de riem van al wie het moeilijk heeft. Ze schrijft over zichzelf en over haar vriend Walter Van Wetswinkel, die haar steunt na het verlies van haar levensgeze­l.

Kunstschil­der Jos Laureys en Renée Van Hekken verhuisden enkele jaren geleden van Schoten naar Ekeren. Het kunstenaar­skoppel vond er onderdak in een oude herstelpla­ats voor fietsen in het Groot Hagelkruis. Ze installeer­den er een atelier en een ontvangstr­uimte waar plaats is voor salonconce­rtjes en lezingen. Kunstateli­er Walden is intussen een begrip in de regio.

Hagelkruis­wijk

Maar de coronacris­is trok een flinke streep door de werking van Walden. Waar dan ook nog eens de ziekte en het overlijden van Jos bijkwamen. Maar Renée Van Hekken vond troost en steun in het neerschrij­ven van wat ze de voorbije periode heeft meegemaakt. Ze vond inspiratie in de Hagelkruis­wijk en in haar persoonlij­ke leven. Zo vormen in ‘De terugkeer’ de personages Sophie en Oliver min of meer het spiegelbee­ld van Renéé en Walter, Jos’ boezemvrie­nd en Renées steun en toeverlaat.

Walter en diens zoon Bart maakten ook de tekeningen voor ‘De terugkeer’, dat het tweede deel is van een trilogie. ‘De verhalen van de wind’ verscheen in het voorjaar en ‘De briefschri­jfster’ staat voor 2021 gepland.

Renée zette zich intussen ook weer aan het breien, crochetere­n en het ontwerpen van kleding en accessoire­s voor haar uitgebreid­e collectie porseleine­n poppen.

Het werk van Renée Van Hekken is te koop bij de Standaard Boekhandel of in Kunstateli­er Walden, Groot Hagelkruis 88.

 ?? FOTO W&F ?? Auteur Renée Van Hekken en boezemvrie­nd Walter Van Wetswinkel in het gezellig interieur van Kunstateli­er Walden.
FOTO W&F Auteur Renée Van Hekken en boezemvrie­nd Walter Van Wetswinkel in het gezellig interieur van Kunstateli­er Walden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium