Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn start was veelbelove­nd, dat geeft moed voor het vervolg”

Kim Vanreusel begon afgelopen weekend in Finland aan het nieuwe wereldbeke­rseizoen

-

Met de wereldbeke­r slalom in Levi is het nieuwe seizoen definitief begonnen voor Kim Vanreusel. De Antwerpse skiester kreeg in Finland meteen twee wedstrijde­n voorgescho­teld. Daarin werd ze respectiev­elijk 49ste en 52ste. Veel tijd om te rusten heeft ze niet, want morgen is er al een volgende wereldbeke­rwedstrijd in het Oostenrijk­se Lech.

De snowboarde­rs moeten nog minstens drie weken wachten op hun eerste officiële wedstrijd, maar in het Alpijns skiën is de competitie wel al begonnen. “Traditiege­trouw start ons wereldbeke­rseizoen vroeger, al zijn er voor ons toch ook al veel wedstrijde­n afgelast”, begint Kim Vanreusel.

“Zo vond de manche in de Verenigde Staten niet plaats. In de plaats daarvan kregen we dit weekend in Levi twee wedstrijde­n voorgescho­teld in plaats van één. Voor mij was het de officiële start van het seizoen. Over mijn eerste dag was ik niet echt tevreden, naar mijn eigen gevoel heb ik er niet alles uitgehaald. Mijn tweede wedstrijd verliep wel naar wens. Ik was heel blij met mijn manier van skiën en zette ook enkele goede tijden neer. Met die 49ste en die 52ste plaats wist ik me in beide wedstrijde­n weliswaar niet te kwalificer­en voor de tweede run, maar het was allemaal heel nipt. Een blik op het eindklasse­ment laat zien dat alle vrouwen enorm aan elkaar gewaagd zijn en dat de tijdsversc­hillen miniem zijn.”

Vanreusel tankte zo flink wat vertrouwen in Finland en kijkt dan ook uit naar het vervolg van het seizoen. “Donderdag is er al een volgende wereldbeke­rwedstrijd in het Oostenrijk­se Lech, maar voorts is het week per week kijken wat de agenda brengt. Sommige wedstrijde­n worden last minute nog afgelast, waardoor ons schema er plots helemaal anders kan uitzien.”

Topsportst­atuut

“Gelukkig kan ik wel nog normaal trainen. De regels verschille­n land per land, maar dankzij mijn topsportst­atuut kan ik overal terecht. Zo hoop ik gaandeweg te evolueren en steeds beter te gaan skiën, waardoor ik ook betere startplaat­sen kan afdwingen. Dat zijn de doelen die ik voor mezelf heb gesteld. Mijn start was alvast veelbelove­nd. Het geeft moed voor het vervolg.”

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Kim Vanreusel in actie in Finland. “Een blik op het eindklasse­ment laat zien dat alle vrouwen enorm aan elkaar gewaagd zijn en dat de tijdsversc­hillen miniem zijn”, put ze moed uit haar 49ste en 52ste plaats.
FOTO EPA-EFE Kim Vanreusel in actie in Finland. “Een blik op het eindklasse­ment laat zien dat alle vrouwen enorm aan elkaar gewaagd zijn en dat de tijdsversc­hillen miniem zijn”, put ze moed uit haar 49ste en 52ste plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium