Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Theatergar­age schenkt speelgoed aan goede doelen

Sint voor ieder kind

- (dopi)

De Theatergar­age zet in de Bouwhandel­straat 72 volgende week weer even de deuren open. Niet voor een voorstelli­ng, je mag er wel speelgoed komen droppen. Het doel is om dat speelgoed te schenken aan kinderen voor wie de Sint niet zo gul kan zijn.

“De actie is geboren uit wat frustratie”, zegt Koen Huybreghts van de Theatergar­age. “Per jaar komen er in de Theatergar­age 6.000 kinderen op bezoek. Die staan nu in de kou omdat we door corona moeten sluiten. Hoe konden we iets voor die kinderen doen? Want cultuur voor kinderen brengen, zien we als onze opdracht. Al snel ontstond in onze kerngroep het idee voor de actie

Waarom geen speelgoed schenken aan hulpbehoev­ende kinderen? We kwamen dan uit bij een plaatselij­k goed doel: het centrum voor kinderzorg De Kleine Vos in de Vosstraat. Ook gaat er speelgoed naar de zogenaamde neutrale ruimtes van Pleegzorg Vlaanderen. Daar kunnen de natuurlijk­e ouders en de pleegouder­s met de kinderen erbij elkaar ontmoeten. Daar zou nog nood zijn aan fijn speelgoed. Dat idee kwam van ons kernlid Koen Bellens, vader van pleegkinde­ren. Mogelijk wordt de actie nog verlengd tot de kerstvakan­tie, want het is ook onze bijdrage voor De Warmste Week.”

elk kind.

Proper

De Sint voor

Voorlopig is het speelgoed proper en goed verpakt welkom op maandag tussen 16 en 18.30u. Woensdag 2 december mag je de pakjes afgeven tussen 13 en 17u. Afstand houden, mondmasker­s dragen en zelf het speelgoed op een tafel zetten, is daarbij de boodschap. Het speelgoed vertrekt via de Sint daarna naar Pleegzorg Vlaanderen en De Kleine Vos.

www.theatergar­age.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium