Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘De Mol’ duikt onder in Duitsland

Hints in ‘De Slimste Mens’ onthullen locatie van nieuw seizoen populair spelprogra­mma

- WOUT DESMYTERE

Gewezen mol Alina Churikova als kandidate en presentato­r Gilles De Coster die een vraag kwam stellen in De Slimste Mens ter Wereld, dat kon geen toeval zijn. En dat was het ook niet. In de aflevering zaten meerdere hints over de locatie van het nieuwe seizoen van De Mol verstopt. Maar voor wie ze niet spotte, zei De Coster het na de uitzending nog eens expliciet: het populaire spelprogra­mma gaat naar Duitsland.

Het is gebeurd. De locatie waar het nieuwe seizoen van De Mol, dat pas volgend jaar op televisie komt, zich afspeelt is bekend: Duitsland. Trouwe kijkers van De Slimste Mens hadden hun notitieboe­kje ongetwijfe­ld al in de aanslag toen de generiek gisteren over het scherm rolde. Eerder op de dag had Vier al een ballonnetj­e opgelaten: op sociale media verscheen een foto van gewezen mol Alina Churikova in de studio, met daarboven: “We zijn extra oplettend vanavond, want er zit een mol in de studio.” Zou er een tip gelost worden over het nieuwe seizoen? Dat dat seizoen al volledig is ingeblikt, had de zender eerder al laten weten. Maar in welk land de opnames gebeurden, daar hadden we tot nu toe het raden naar.

De handjes zoals Angela Merkel

En toen kwam plots Gilles De Coster opdraven in de ronde ‘Open Deur’. Gewoon, om een vraag te stellen. Niet om de locatie van De Mol te verklappen, want dat mocht nog niet, zei hij. Maar eens de aflevering was afgelopen, verscheen De Coster dan toch weer op het scherm. “Ik heb gezegd dat ik nog niet kon vertellen waar we naartoe zijn geweest voor het nieuwe seizoen van De

Mol. Maar ik heb niet gezegd dat ik het niet kon tonen via verborgen tips.”

Waarna bleek dat je de bestemming terug kon vinden in de puzzelrond­e. “Je kon onze bestemming gewoon aflezen aan de negen juiste antwoorden. Als je van elk juist antwoord de eerste letter neemt en je zet dat door elkaar, krijg je Duitsland.”

“Duitsland stond al geruime tijd op onze radar”, vertelt De Coster. “Omdat het een prachtig land is dat ons veel inspiratie bood, maar ook omdat het een verrassend­e bestemming is. In dit vreemde coronajaar ook een heel doordachte keuze. Door hun succesvoll­e aanpak van de pandemie was het de best denkbare gastheer voor onze reis. Dankzij een grondige voorbereid­ing, goede afspraken en zorgvuldig­e veiligheid­smaatregel­en hebben we opnames tot een goed einde kunnen brengen.”

Maar de redactie van De Mol zou de redactie van De Mol niet zijn als ze het bij één hint hadden gelaten. Bleken ook nog verborgen tips te zijn: jurylid Jeroom die, op het moment dat hij Alina aansprak, zijn handen voor zich hield zoals bondskanse­lier Angela Merkel. Of de achterste lichten van de studio die plots zwart, rood en geel kleurden. Zoals de Duitse vlag. De gebruinde benen van de vrouw die in de fotoronde lag te zonnen met een cocktail? Dat bleken twee frankfurte­r-worsten te zijn. Om duizelig van te worden. En dan moet de reeks nog komen.

 ??  ??
 ?? FOTO'S VIER ?? Gilles De Coster verklapte na de aflevering dan toch de bestemming.
FOTO'S VIER Gilles De Coster verklapte na de aflevering dan toch de bestemming.
 ??  ?? Subtiel: Jeroom houdt zijn handen zoals Duits bondskanse­lier Angela Merkel.
Subtiel: Jeroom houdt zijn handen zoals Duits bondskanse­lier Angela Merkel.
 ??  ?? De Coster stelde zijn vraag in ‘De Slimste Mens’ in een lederhose. Oostenrijk is dan ook nog een optie.
De Coster stelde zijn vraag in ‘De Slimste Mens’ in een lederhose. Oostenrijk is dan ook nog een optie.
 ??  ?? Minder subtiel: de Duitse vlag komt even in beeld.
Minder subtiel: de Duitse vlag komt even in beeld.
 ??  ?? Blote benen? Nee hoor, frankfurte­r-worsten.
Blote benen? Nee hoor, frankfurte­r-worsten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium