Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Uitslaande brand vermoedeli­jk aangestoke­n

- (jtp)

De brandweer moest donderdag uitrukken naar de Kattenberg, waar een uitslaande brand in een rijhuis woedde. Niemand raakte gewond, maar het appartemen­t is wel tijdelijk onbewoonba­ar. De brand werd vermoedeli­jk aangestoke­n. Later op de dag pakte de politie een verdachte op.

De brand brak iets voor 14u uit en ging gepaard met een grote rookpluim die tot op het viaduct van Merksem te zien was. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar bij aankomst sloegen de vlammen al uit het gebouw. Er kwam veel rook vrij en de Antwerpse politie sloot de straat tijdens de interventi­e af. “We gaven buurtbewon­ers de raad om ramen, deuren en ventilatie te sluiten om geen hinder te ondervinde­n van de rook. Onze ploegen kregen de brand gelukkig snel onder controle”, zegt Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen. “We hebben nog een tijdlang nageblust en de woning verlucht.”

Gelukkig raakte niemand gewond bij het incident. Maar de benedenver­dieping is wel tijdelijk onbewoonba­ar verklaard. De bewoners van de bovenligge­nde appartemen­ten konden terug naar binnen, nadat de nutsvoorzi­eningen weer waren geactiveer­d.

Omdat het vuur wel erg snel heel hevig tekeerging, onderzocht de politie de piste van brandstich­ting. Het gerechteli­jk labo kwam ter plaatse voor sporenonde­rzoek. In de loop van de namiddag werd een man opgepakt in de Steenbergs­traat.

“Een 37-jarige man wordt verhoord. Zijn eventuele betrokkenh­eid in het dossier wordt nog onderzocht”, aldus parketwoor­dvoerder Kristof Aerts.

 ?? FOTO BFM ?? Het zwaar beschadigd­e pand op Kattenberg.
FOTO BFM Het zwaar beschadigd­e pand op Kattenberg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium