Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sociale ondernemin­g Vlotter introducee­rt pittig biertje met lokale roots

- (jb) www.bazarlocal.be

De Boomse sociale ondernemin­g Vlotter wil met een eigen streekbier haar passie voor het lokale horecagebe­uren onderstrep­en. Het Vlotter-bier wordt op ambachteli­jke wijze gebrouwen in de Nielse dorpsbrouw­erij De Klem.

De smaakteste­n van het Vlotterpan­el leidden tot een blond streekbier met een fruitig aroma. Bedrijfsco­ördinator Jan Vermeu

zegt dat het idee voor het Vlotter-bier ontstond uit het enthousias­me van het eigen horecateam. Feestverpa­kking

“Zo stonden er bijvoorbee­ld al heel wat lokale biertjes op de menukaart bij ’t Steencayck­en. Maar een eigen streekbier op de markt brengen, dat was al lang een droom.” Ze gingen hiervoor aan de slag met bierspecia­list Olivier Op de Beeck van brouwerij De Klem. “Het is een 8,5% hoogwaardi­g bier van hoge gisting geworden. De goudgele tripel is gemaakt van 100% biologisch gerstemout en échte Belgische hop”, aldus Op de Beeck. “Een ideaal cadeau voor de feestdagen, zeker in de speciale verpakking met Vlotter-glas.” Vlotter staat in de streek bekend om zijn uitgebreil­en de waaier aan diensten (zoals thuiszorg, groenonder­houd en schoonmaak) verleend door personen met een mentale, psychische of fysieke beperking. Daarnaast zorgt de sociale ondernemin­g uit Boom ook voor duurzame werkgelege­nheid via Vlotter Maakbedrij­f en runt het eetcafé ’t Steencayck­en en buurthuis Boomkewies.

 ?? FOTO RR ?? Olivier Op de Beeck.
FOTO RR Olivier Op de Beeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium