Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waar blijft echte Bolat?

Nieuwe blunder doelman luidt Europese exit in

- KOEN VAN UYTVANGE

Europees zit het erop voor AA Gent. De resterende twee wedstrijde­n in de Europa League dienen louter het Belgische coëfficiën­t. Eer valt er nog amper te rapen na de vierde (!) opeenvolge­nde nederlaag. Een vroege blunder van Bolat luidde een 0-2-verlies in tegen een Rode Ster Belgrado dat wel efficiënt bleek. “Ik weet het, mijn plaat blijft hangen”, zegt trainer Wim De Decker.

is er aan de hand met Sinan Bolat? Waar zaten zijn handen toen Petrovic nog binnen de eerste minuut van buiten de zestien aanlegde?

Nergens, is het antwoord. Op zijn prestaties - en die van AA Gent - is geen peil te trekken. Debuteren deed de 32-jarige doelman voortreffe­lijk tegen Beerschot, maar dan volgden bedenkelij­ke fases tegen Cercle Brugge, een blunder tegen Genk die vergelijkb­aar was met zijn fout tegen Rode Ster én een fout tegen Anderlecht. Afgelopen zondag hield hij AA Gent recht tegen Charleroi, niet met de moeilijkst­e reddingen maar toch. Waar is zijn vertrouwen nu, na die nieuwe mokerslag?

“Je verwacht wel dat hij die bal pakt maar hij anticipeer­de op een voorzet en deed daarom een stapje naar links”, wist De Decker. “Vandaar dat zondagssch­ot. Het is niet zijn eerste foutje maar ik blijf overtuigd van zijn kwaliteite­n. Ik heb die van dichtbij gezien. Er moet gewoon zo snel mogelijk een constante in komen.” Bolat even in de schaduw zetten lijkt geen oplossing, ook omdat zijn vervangers evenmin feilloos waren. “Dat is het leven van een doelman maar dan zou hij zich nog eens zo eenzaam voelen. Of dat de oplossing is, weet je pas achteraf.”

Efficiënti­e

“Ik kan de groep niets verwijten want de wil is er, de mentalitei­t ook. Ze doen wat we vragen. Maar de efficiënti­e in de boxen, daar ontbreekt het ons aan. Ik weet het, mijn plaat blijft hangen, hè.” AA Gent kreeg dertien corners. Rode Ster drie. Twee daarvan eindigden in een doelpunt. De 0-2, na de rust, nadat Milunovic weg was gelopen van Dorsch.

En kreeg Gent uiteindeli­jk toch een schietkans, dan mikten Kums en Nurio naast.

Overklast door Hoffenheim maar afgestraft tegen Rode Ster én Liberec: AA Gent is bezig aan zijn slechtste Europa Leaguecamp­agne ooit. “Die nul is vies om te zien maar gaan we wel nog wegwerken.” Liever wil De Decker zo snel mogelijk weer een spits recuperere­n. “Depoitre zal nog niet lukken. Yaremchuk en Kleindiens­t, tja, dat zal weer afhangen van de test die vrijdagoch­tend wordt afgenomen. Ik kan alleen maar hopen. Maar ik heb mijn twijfels.”

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Sinan Bolat: zware ontgoochel­ing.
FOTO ISOSPORT Sinan Bolat: zware ontgoochel­ing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium