Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons grootste doel van het jaar valt weg”

- (lwi)

Omdat de Belgische korfbalbon­d besliste om de zaalcompet­itie dit seizoen niet te laten plaatsvind­en, zullen de korfballer­s, als de coronamaat­regelen het toelaten, pas ten vroegste op 21 februari 2021 weer in competitie treden om vanaf dan het veldseizoe­n verder af te werken. Vraag is hoe de clubs die lange inactivite­it opvangen en hoe groot de financiële impact wordt.

“Zowel op sportief als sociaal vlak heeft het stilleggen van de veldcompet­itie en nu het afschaffen van de zaalcompet­itie een grote impact op jong en oud binnen onze club”, zegt Sarah Cordon, voorzitste­r van zaalkampio­en Boeckenber­g. “Spelers die aan hun laatste seizoen bezig zijn, kunnen hun carrière niet op een sportief hoogtepunt afsluiten en dat is jammer. Gelukkig kon onze jeugd tot en met de U12 blijven korfballen. Het niet spelen van de zaalcompet­itie heeft dan weer als gevolg dat ons grootste doel van het jaar wegvalt. We wilden graag onze zaaltitel verlengen. Financieel zijn en blijven we een gezonde club, maar de impact van de coronacris­is is toch substantie­el.”

Pit Swinnen (Scaldis): “Dat we ons honderdjar­ig bestaan niet konden vieren, was erger”

“Ik schat het verlies aan inkomsten in 2020 door de pandemie op enkele duizenden euro’s”, zegt Pit Swinnen, de penningmee­ster van Scaldis. “En dan wordt het nog afwachten wat 2021 brengt. Gelukkig kunnen we dit opvangen. We vonden het veel erger dat we het groot feest dat we hadden gepland toen we op 1 april 2020 honderd jaar werden, moesten annuleren. We hadden er al heel hard aan gewerkt en keken er enorm naar uit. Kers op de taart moest de organisati­e van de bekerfinal­e worden, maar ook dat ging niet door.”

Pit Swinnen (AKC/Luma): “Gelukkig is er veel begrip van de leden”

“Uiteraard heeft het afblazen van de zaalcompet­itie bijzonder zware financiële gevolgen”, zegt Pit Van Dyck, de manager van AKC/Luma. “We hebben geen inkomsten, maar de kosten lopen wel gewoon door. Toch hebben we onze leden een korting voorgestel­d op hun lidgeld omdat ze enkele maanden niet kunnen spelen. Gelukkig hebben we heel wat trouwe leden die ervoor kozen om deze korting niet te aanvaarden. Op financieel vlak betekent dat een ongelofeli­jke steun. Ook onze hoofdspons­or Luma Epoxyvloer­en blijft ons steunen en heeft de sponsoring verdergeze­t in deze toch ook voor hen zware tijden.”

Walter De Roeck (Sikopi): “Puur financieel is het eigenlijk een meevaller dat de zaalcompet­itie niet doorgaat”

“Puur financieel is het eigenlijk een meevaller dat de zaalcompet­itie niet doorgaat”, zegt Walter De Roeck, de voorzitter va!n Sikopi. “Een zaalcompet­itie achter gesloten deuren was een doemscenar­io. De combinatie van kosten betalen, maar geen inkomsten genereren, zou financieel harder zijn om dragen dan de afgelastin­g. Als club ijveren we er altijd voor om zo veel mogelijk te kunnen korfballen, we kijken dus heel erg uit naar de heropstart van de veldcompet­itie in veilige omstandigh­eden.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Boeckenber­g-voorzitste­r Sarah Cordon.
FOTO TOM GOYVAERTS Boeckenber­g-voorzitste­r Sarah Cordon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium