Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bloemenate­lier Wisteria wijkt maand uit naar De Stal

Coronacris­is creëert onverwacht­e win-winsituati­e

- (sl) www.wisteria.be

Elke Breugelman­s, die in de Gasthuisst­raat bloemenate­lier Wisteria runt, verhuist de hele zaak tot net voor Kerstmis naar De Stal in de Laarstraat 24.

“In de weken voor kerst organiseer ik al twaalf jaar een opendeur waarbij we ons hele huis gebruiken om kerstversi­ering en bloemstukk­en te tonen. Het was al snel duidelijk dat we dat dit jaar anders moesten aanpakken. Ook de workshops Bloemschik­ken die we normaal in ons atelier organisere­n, zijn vanwege de coronacris­is onmogelijk. Zo ontstond de idee om uit te wijken naar De Stal.”

1754

“Deze boerderij uit 1754 is een beschermd gebouw, dat al eens wordt gebruikt voor samenkomst­en en teambuildi­ngsdagen. Met een bakhuis, een schuur én de vroegere boerderij, is er ruimte zat. We kunnen er tot zeven klanten tegelijk ontvangen. Het is er ook nog eens makkelijk parkeren. Ik bereikte met eigenares Bernadette Gysels een overeenkom­st om De Stal te huren voor een maand. Dat is voor iedereen een win-win situatie, want de geplande activiteit­en moesten op deze locatie toch worden geschrapt en wij beschikken plots over een sfeervolle ruimte om alle kerststukk­en uit te stallen.”

De stemmige ruimte staat propvol bloemstukk­en maar er is ook nog een apart ophaalpunt voorzien, want de coronarege­ls verhindere­n dat Elke kerstdecor­atie verkoopt.

“We hebben die decoratie afgescherm­d. Wie dat wil, kan een bestelling plaatsen en deze afhalen aan het oppikpunt. Dingen die we zelf gemaakt hebben, mogen wel meteen meegenomen worden. We bieden ook bouwpakket­ten aan waarmee mensen thuis, eventueel binnen de eigen bubbel, een bloemstuk kunnen maken. Filmpjes tonen hoe alles moet worden gemonteerd. De bloemen die in dergelijke werkstukke­n gebruikt worden, moeten wel twee dagen op voorhand worden besteld.”

De Stal is open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 9 en 18u.

 ?? FOTO SL ?? Elke Breugelman­s gaat met Wisteria een tijdje de hort op.
FOTO SL Elke Breugelman­s gaat met Wisteria een tijdje de hort op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium