Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sint-Lenaartsew­eg krijgt fietspad langs beide zijden

- (vw)

De verbinding­sweg tussen Loenhout en Sint-Lenaarts/Brecht wordt verkeersve­iliger gemaakt en uitgerust met fietspaden. Alles is klaar om in het voorjaar 2021 met deze werken te starten.

May Aernouts (CD&V), die zelf aan deze weg woont, geeft toe dat het wel een tijdje heeft geduurd eer de plannen klaar waren. “Dat komt omdat we met de boordeigen­aars moesten onderhande­len voor grondinnam­e. Uiteindeli­jk hebben we alles in der minne kunnen regelen. We moesten ook nog wachten op de subsidies voor de riolering. Dat is nu ook geregeld zodat de intercommu­nale Igean, die de plannen maakt, de werkzaamhe­den kan aanbestede­n.”

Gescheiden riolen

Er komt aan beide zijden een fietspad van 1,75m breed in rode beton. Een hele verbeterin­g, want fietsers moeten momenteel nog over de betonnen rijweg rijden. Naast het fietspad komt er een gracht. De werken bieden ook de kans om een gescheiden rioleSchep­en ringsstels­el aan te leggen over het traject van het fietspad. Ook de Ambachtstr­aat en de Katerstraa­t worden mee opgenomen in het riolerings­project.

Bij het binnenrijd­en van de bebouwde kom komen er een verkeerspl­ateau en een wegversmal­ling om duidelijk te maken dat vanaf dat punt de snelheid voor de auto’s beperkt is tot 50 km/u.

Schepen voor Openbare Werken

Kris Van Looveren (CD&V): “Bij het openbaar onderzoek van de omgevingsv­ergunning kregen we de vraag om tussen Sint-Annastraat en Sneppelweg, waar eerst gedacht werd aan een fietssugge­stiestrook, alsnog een fietspad te maken. We voorzien daarom op die strook een dubbelrich­tingsfiets­pad. Dat is veel veiliger, onder andere voor de fietspooli­ng van de school ’t Blokje.”

Brug

Het fietspad wordt aangelegd tot aan de voet van de brug over de E19. De heraanleg op de brug is nog niet opgenomen door het Agentschap Wegen en Verkeer. Het deel aan de andere zijde van de brug wordt uitgevoerd samen met de werkzaamhe­den in Brecht.

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? Het is momenteel niet altijd even veilig fietsen op de Sint-Lenaartsew­eg.
FOTO NEEL VERMEIREN Het is momenteel niet altijd even veilig fietsen op de Sint-Lenaartsew­eg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium