Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Sabam

Ik las in de krant dat horeca-uitbaters bijdrages moeten blijven betalen aan Sabam. Dat deed bij ons een belletje rinkelen. Toen we jaren geleden nog een zaak hadden, kregen wij ook bezoek van een Sabam-medewerker. De man vertelde ons dat we te weinig betaalden. We begrepen het niet zo goed. In onze winkel was er op dat moment geen muziek te horen.

Onze kinderen waren plaatjes aan het draaien op de eerste verdieping. En dat was hoorbaar in onze winkel. We moesten dus betalen …

ERIK VAN DAELE, MECHELEN

MR baas van het land?

MR wil bij monde van minister David Clarinval zo snel mogelijk de winkels weer openen in ons land. Andere partijen zijn daar tegen. Ik ben heel nieuwsgier­ig of de MR stand zal houden tijdens het Overlegcom­ité dat vandaag zal plaatsvind­en. Of zullen we gewoon weer luisteren naar de wil van de Franstalig­en?

HUGO HAAZEN, WILRIJK

Dierentuin­en

Ik vraag me af hoelang de dierentuin Planckenda­el en de Zoo van Antwerpen het hoofd boven water kunnen houden tijdens deze crisis.

In Nederland vielen er al ontslagen in de dierentuin­en van Artis en Blijdorp. In de herfst en de winter zie je tijdens de week amper bezoekers in een dierenpark. Ter Rivierenho­f, het Boekenberg­park en het Te Boelaerpar­k blijven wel open. Waar is de logica? Waarom kan men niet zoals na de eerste lockdown werken met tijdsloten en reserverin­g? En dan zijn de vuurwerken ook nog afgelast. Ja, ik ben kwaad. Ik denk dat ik niet alleen ben. Wordt het niet hoog tijd dat de profilerin­gsdrang van onze gouverneur stopt?

RONALD VERHEYEN, MORTSEL

Greta Thunberg en Anuna De Wever

Greta Thunberg en Anuna De Wever spelen weer een actieve rol in de politieke wereld. Dat is een goede zaak. De politici leerden ook luisteren naar wetenschap­pers. Dat doe ik ook. Ik wil de jeugd steunen.

YVES RENARD, ZOERSEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium