Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Weer verwarmen van water kost tijd”

Antwerpse zwembaden openen pas op vrijdag 4 december

- REBECCA VAN REMOORTERE www.antwerpen.be/zwembaden

De zwembaden mogen vanaf dinsdag terug opengaan, maar die datum halen de Antwerpse zwembaden niet. Vrijdag 4 december is de vooropgest­elde dag. “Zo is er tijd om een planning te maken voor het personeel en het water op te warmen”, klinkt het bij schepen van Sport Peter Wouters (N-VA).

Vanaf dinsdagvoo­rmiddag kunnen Antwerpena­ars opnieuw een zwembeurt reserveren in één van de Antwerpse zwembaden. Die openen terug op vrijdag 4 december. “We kondigen de opening van de reservatie­s liever op tijd aan zodat iedereen de kans heeft om te reserveren.”

Dat de zwembaden nog niet op dinsdag openen, heeft te maken met twee factoren. “Enerzijds vergen zwembaden een basisonder­houd. Dat is in tussentijd wel gebeurd, maar de temperatuu­r en de chloor moet opnieuw bekeken worden. Het vergt tijd om de zwembaden weer op de juiste temperatuu­r te krijgen en ook om de hoeveelhei­d chloor in het water volledig op punt te stellen.”

Anderzijds is er ook tijd nodig om opnieuw een planning te maken voor het personeel. “Het personeel is het grootste struikelbl­ok. Het reddend en ondersteun­end personeel van de zwembaden is sinds eind oktober ingeschake­ld in andere opdrachten bij de stad zoals bij triagecent­ra of in het testdorp. We moeten die mensen nu terughalen van die noodopdrac­hten zonder dat we daar de kwalitatie­ve dienstverl­ening in het gedrang brengen.”

Veldstraat

Het zwembad in de Veldstraat in Antwerpen Noord is een geval apart. Dat is een zwembad van Sportoase. “Zij zouden wel al vroeger openen, maar het reservatie­systeem van de Veldstraat opent wel gelijk met de andere Antwerpse zwembaden.”

Alle zwembaden openen opnieuw met tijdsblokk­en en reservatie­s. Een systeem dat voor de sluiting goed werkte volgens schepen Wouters.

Peter Wouters Antwerps sportschep­en

“Er is ook tijd nodig om opnieuw een planning te maken voor het personeel.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Ook zwembad Wezenberg kan weer zwemmers ontvangen vanaf 4 december.
FOTO JORIS HERREGODS Ook zwembad Wezenberg kan weer zwemmers ontvangen vanaf 4 december.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium