Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lokaal shoppen met een muisklik

Webshop bundelt Antwerpse mode, cosmetica en lifestyle

- weareentre­prendre.com ILSE PRINSEN

Kleinschal­ige Antwerpse ontwerpers een duwtje in de rug geven in deze moeilijke tijden. Dat is het doel van een nieuwe webshop, opgericht door de jonge onderneems­ter Sanne Grieten.

De naam van haar geesteskin­d Entreprend­re zegt het al: Sanne Grieten (23) heeft een hart voor ondernemen. Op haar webshop bundelt ze mode, cosmetica en lifestyles­pulletjes van Antwerpse makelij. “Ik koop producten van lokale ontwerpers en Antwerpse labels en ik verkoop deze door”, legt Sanne uit. “Zo kunnen zij hun collecties ook tijdens de coronacris­is aan de man brengen en meer naamsbeken­dheid krijgen. Noem het een miniversie van Zalando, maar dan erg lokaal gericht. Ik verkoop ook enkel dingen waarmee ik zelf feeling heb. Duurzame, kwaliteits­volle spullen, milieubewu­st en gefabricee­rd zonder dierenproe­ven. Ik trek die lijn door met gerecyclee­rde verpakking­en, tot de tape toe.”

Kaarsen en valse wimpers

Voorlopig blijft het aanbod van Entreprend­re beperkt tot een handvol merken. “Damesmode van Wasted Atelier bijvoorbee­ld. Of van Tiny Dreams, een Antwerps label dat gericht is op kleinere vrouwen. En cosmetica van L’arin, horloges van Montrevill­e en ecologisch­e kaarsen van Mel'tz”, somt Sanne er enkele op. “Binnenkort wordt dit aanbod aangevuld met onder meer handgemaak­te valse wimpers van Meraki en schoenen van Anzy.” De jonge onderneems­ter heeft een originele visie met hoge feelgoodfa­ctor. “Ik wilde altijd werken rond mentale gezondheid, en hoe mooier je jezelf kleedt, hoe beter je je voelt. Zeker wanneer je weet dat je kleding met liefde en respect voor de natuur werd gemaakt.”

Sanne start met een eenmanszaa­k, maar schuwt de grote dromen niet. “Ik besef dat ik een risico neem door in deze tijden zelfstandi­ge te worden. Maar je moet gewoonweg durven. Ik hoop snel te kunnen uitbreiden en een popupstore in Antwerpen te kunnen openen.”

 ?? FOTO ILSE PRINSEN ?? Sanne Grieten toont haar webshop.
FOTO ILSE PRINSEN Sanne Grieten toont haar webshop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium