Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na onregelmat­igheden: Kalmthout gaat horeca beter controlere­n

-

Restaurant Keienhof opende de voorbije dagen voor de vele heidewande­laars een tuinbar, waar het een eenvoudige maaltijd aanbood. Vuurkorven en zitblokken nodigden uit om te blijven. In strijd met de coronamaat­regelen, dus vanaf nu gaat de politie alle horecazake­n nauwgezet controlere­n.

In deze coronatijd vinden vele honderden wandelaars hun weg naar Grenspark Kalmthouts­e Heide. Dat bracht de uitbaters van restaurant Keienhof op het idee om een tuinbar te bouwen, waar bezoekers een simpele maaltijd konden kopen.

Vuurkorven en zitblokken

Vuurkorven en zitblokken nodigden hen stilzwijge­nd uit om de maaltijd ter plekke op te eten. Het was ook mogelijk om dranken te kopen. Dat strookt natuurlijk niet helemaal met wat de huidige coronamaat­regelen voorschrij­ven. Ook in andere horecagele­genheden werden soms de kantjes er wat af gelopen, zoals bleek uit een reportage op atv.

Burgemeest­er Lukas Jacobs (CD&V) had daar nog geen weet van. “Toen ik de beelden zag, schrok ik echt. Dit kan niet. De gemeente heeft nooit toestemmin­g gegeven om zo’n tuinbar te organisere­n. De regels zijn nochtans duidelijk en niet voor interpreta­tie vatbaar. Horecazake­n mogen een takeaway organisere­n. Dat houdt in dat mensen een bestelling plaatsen en die komen ophalen. Punt andere lijn. Die ter plaatse opeten of drankjes aanbieden mag niet. Meubilair plaatsen om het de klanten aangenaam te maken is niet toegestaan.”

Geen pv’s

De beelden werden zondag gemaakt. Politie is toen niet ter plekke geweest en er zijn dus ook geen pv’s opgemaakt. “Dat gaat in elk geval onmiddelli­jk veranderen. Horecazake­n die hun afhaaldien­st te ‘creatief’ organisere­n, gaan nauwgezet worden gevolgd door onze politie.”

 ??  ?? De beelden van atv tonen dat er ter plekke werd geconsumee­rd.
De beelden van atv tonen dat er ter plekke werd geconsumee­rd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium