Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Krmencik vindt zijn draai maar niet

Weer nieuwe start: gezin Tsjechisch­e aanvaller keert terug naar Praag

-

Vriend en vijand prijzen zijn ijver op training. Maar nu Club Brugge voetballen­d op de dool is, heeft Michael Krmencik het nog moeilijker om zijn draai te vinden. Bovendien keert zijn gezin terug naar Tsjechië. De 27-jarige aanvaller moet (alweer) een nieuwe start nemen bij blauw-zwart.

“Eindelijk samen. Soms is het een voordeel lang van elkaar gescheiden te zijn. Dan beseft de een wat hij aan de ander heeft.”

Dat schreef Denisa Krmencik, de vrouw van Michael Krmencik, vorige week onder een foto van hun twee op Instagram. Na een periode van drie maanden in Tsjechië is ze met haar twee dochters teruggekee­rd naar België. Voor even, want het is de bedoeling dat het gezin vertrekt uit het huis dat het sinds begin dit jaar huurde nabij het residentië­le Oosthoekpl­ein van Knokke. Michael zou zolang zijn contract bij Club Brugge loopt een appartemen­t gaan betrekken, vrouw en kinderen zouden zich weer in Praag gaan vestigen.

De beslissing om terug te keren naar Tsjechië nam mevrouw Krmencik vorige zomer, na een moeilijk eerste half jaar in België. De Tsjechisch­e internatio­nal kwam eind januari naar Club om doelpunten te maken. Tien maanden later staat de teller op drie: één goal tegen Waasland-Beveren en twee op Zulte Waregem. Die goals scoorde hij in september, kort nadat het gezin de huur van zo’n 3.500 euro per maand had opgezegd.

Oude bekende

Krmencik was niet de eerste keuze om de aanval van blauw-zwart te versterken. Club onderhande­lde tot diep in de wintertran­sferperiod­e met de Argentijn Adolfo Gaich. Toen die deal niet doorging, wilde trainer Clement er toch nog een speler bij. Kaveh Rezaei, David Okereke en Mbaye Diagne waren om verschille­nde redenen door de mand gevallen als opvolger van Wesley Moraes. Krmencik was een oude bekende. Hij stond een jaar eerder ook al dicht bij een overgang naar Club, maar raakte toen ernstig geblesseer­d.

In de eerste weken in België bleek dat Krmencik kampte met een belangrijk­e trainingsa­chterstand. Hij verdween na enkele speelbeurt­en uit het team en Philippe Clement koos in het voorjaar van 2020 voor het spitsenduo Dennis-De Ketelaere. Krmencik werd intussen klaargesto­omd voor de play-offs, maar toen die moesten beginnen, brak de coronacris­is uit.

Tijdens de lockdown ging Krmencik extra hard aan de slag. Hij probeerde fysiek op het niveau van zijn ploegmaats te raken en verloor acht kilogram. Maar toen Club in juli opnieuw oefenwedst­rijden speelde, bleek dat Krmencik nog steeds last had zijn medemaats te vinden. Hij moest vrede nemen met een plaats op de bank en mocht pas starten nadat hij als invaller had gescoord tegen Waasland-Beveren.

Na zijn goals in Waregem leek Krmencik vertrokken, maar nadien sloeg het noodlot opnieuw toe. Samen met Simon Mignolet en Odilon Kossounou testte hij positief op corona. Na zijn terugkeer mocht hij nog drie keer starten. Op KV Mechelen, waar Club een 2-0 voorsprong weggaf, vorige week in Dortmund, waar de ploeg er evenmin aan te pas kwam, en vorige zaterdag in Moeskroen, waar Club opnieuw een non-match speelde.

Niet balvast genoeg

Vriend en vijand erkennen dat de goedmoedig­e Tsjech zijn stinkende best doet op training, maar dat hij voorlopig tekortschi­et voor het niveau van Club. Hij is simpelweg niet balvast genoeg en mist ook duelkracht om overeind te blijven in de Champions League of de Belgische competitie. Dat ook de aanvoer is stilgevall­en, helpt evenmin om vertrouwen te krijgen.

Nu zijn gezin weer (even) bij hem is, kan Krmencik zijn gedachten verzetten. Drie maanden woonde hij alleen in een groot huis, maar nu de vooropzeg is afgelopen, kunnen de kartonnen dozen de deur uit. Als zijn vrouw en dochters definitief terug zijn in Praag, moet hij een nieuwe start nemen bij Club. De zoveelste al. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2023, maar het lijkt erop dat Krmencik de komende maanden alles op alles moet zetten om zijn carrière in België te redden. Onder meer zijn plaats in de EKselectie met Tsjechië hangt ervan af.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium