Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit smaakt echt naar meer”

Antwerpena­ar Andy Van Vliet maakt in zijn Litouwen mooi debuut bij nationale ploeg

-

De 25-jarige en 2m13 grote Andy Van Vliet kende afgelopen weekend een mooi debuut voor de Belgian Lions in de Litouwse hoofdstad Vilnius. “Ik kijk terug op een geslaagde week. Dit smaak echt naar meer. Het is alleen jammer dat we nog niet zeker zijn van EK-deelname”, zegt Van Vliet, die in de competitie tegenwoord­ig actief is in Litouwen.

Terwijl de andere Belgian Lions maandagoch­tend via Amsterdam terug naar België reisden, vertrok Andy Van Vliet aan het Radissonho­tel in Vilnius met zijn clubauto opnieuw richting Siauliai.

“Vanuit Vilnius is het anderhalf uurtje rijden om terug te keren naar mijn Litouwse club waar ik dit seizoen mijn profession­eel debuut maak”, aldus de Antwerpse power forward.

Van Vliet mocht terugblikk­en op een knap debuut afgelopen weekend bij de Belgian Lions. Vrijdag tegen Tsjechië was hij goed voor zes punten en drie rebounds, zondag tegen Litouwen zorgde hij voor vier punten en plukte hij vier rebounds, telkens in ongeveer een tiental minuten speeltijd. “Na de afgetekend­e winst tegen Tsjechië hoopten we om tegen Litouwen te kunnen stunten, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Als we tegen Litouwen hadden gewonnen, was de kwalificat­ie voor het EK al een feit geweest. Door de afgetekend­e winst in de heenmatch staan we gelukkig nog steeds positief ten opzichte van Litouwen. Met één zege meer dan Denemarken en Litouwen blijven we zo aan de leiding in onze poule C. Met nog twee wedstrijde­n op het programma in februari mag het dan ook niet meer mislopen. In de eerste match, op 20 februari tegen Denemarken, moeten we het meteen afmaken. Bij winst tegen Denemarken is de groepswins­t een feit.”

Van Vliet hoopt alvast dat bondscoach Dario Gjergja hem in februari opnieuw oproept. “Dit smaakt echt naar meer. Ik wil echt mijn steentje bijdragen om de Belgian Lions voor de vijfde opeenvolge­nde keer naar het EK te loodsen. De plaatsen in de nationale selectie zijn duur, maar coach Gjergja kan op mij rekenen. Ook de integratie is vlot verlopen. Uiteraard kende ik de andere Antwerpena­ars bij de Belgian Lions als Vincent Kesteloot en Thomas Akyazili al van in de jeugdselec­tie en bij de Young Lions. Daar speelde ik bovendien ook al samen met Manu Lecomte en Hans Vanwijn. Op alle vlakken kijk ik dan ook terug op een geslaagde week.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium