Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Regionale invalshoek­en zijn relevant in deze tijd”

ATV bereikt dit jaar meer kijkers dan ooit

-

ATV bereikt in dit coronajaar meer mensen dan ooit tevoren. In het derde kwartaal van 2020 keken dagelijks meer dan 200.000 mensen naar de zender, vorig jaar waren dat er 170.000.

De cijfers zijn duidelijk. Zowel in het eerste kwartaal als in het tweede en het derde heeft ATV het eigen record van gemiddeld dagbereik gebroken. Dat geeft het gemiddeld aantal mensen dat op een dag naar ATV gekeken heeft weer. Dat aantal lag vorig jaar voor elk kwartaal rond de 170.000. In het eerste kwartaal van dit jaar stond de teller al op 190.456, het tweede op 194.357 en het derde maar liefst op 202.857. Andere regionale zenders als Tv Oost, Tv Limburg en Rob Tv zien trouwens vergelijkb­are stijgingen. Ook de website van ATV krijgt meer bezoek dan voor de coronacris­is.

“Ik denk dat het een trend is die zich doorzet in veel media. Mensen zijn op zoek naar informatie en hebben meer tijd”, beseft Hans Hellemans, hoofdredac­teur van de zender. “Maar hieruit blijkt ook duidelijk dat de regionale invalshoek mensen aantrekt in deze tijden.”

“We zien in de cijfers dat we relevant zijn wanneer het er toe doet”, zegt Hellemans. “Een van onze best bekeken nieuwsuitz­endingen was tijdens de zomermaand­en waarin gouverneur Cathy Berx de avondklok aankondigd­e.” Hebben Antwerpena­ars ook hun eigen wijk opnieuw leren kennen? “Dat zou kunnen. Bij ons vinden de kijkers ook praktische informatie over wat zich afspeelt in hun buurt.”

Hellemans vindt de cijfers bemoedigen­d. De cijfers van het bereik dan toch. Financieel is 2020 allerminst een boerenjaar voor ATV. “Bij ons adverteren niet veel grote internatio­nale bedrijven, maar veel lokale kmo’s of winkels. Dat zijn nu net de zaken die dit jaar de deuren hebben moeten sluiten. Dus onze reclame-inkomsten zijn een stuk lager. Maar we slaan ons er wel door.”

“De vraag is hoe mensen hun leven terug gaan hervatten als deze coronacris­is voorbij is. We gaan er in ieder geval alles aan doen om de nieuwe kijkers van ATV vast te houden”, besluit Hellemans.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Nieuwsanke­r Bieke Ilegems en hoofdredac­teur Hans Hellemans in de studio op de Rijnkaai.
FOTO VICTORIANO MORENO Nieuwsanke­r Bieke Ilegems en hoofdredac­teur Hans Hellemans in de studio op de Rijnkaai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium