Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wandelen blijft de beste remedie”

Artiestenm­anager geeft tips aan lotgenoten eventsecto­r

- FILIP SPOELDERS

Met Tip voor Trips geeft artiestenm­anager Wim Delarbre uit Lint ideetjes voor uitstappen. Iedereen kan deze volgen, maar zeker ook zijn lotgenoten uit de evenemente­nsector.

Als managing partner bij TTT Artists uit Ranst zou Wim Delarbre nu naarstig moeten bezig zijn met het voorbereid­en en organisere­n van concerten voor zijn artiesten. Maar door corona kent het bedrijf, dat het management doet voor onder andere Paul Michiels, Guy Swinnen, Level 6 en Sylver, een erg moeilijke periode.

Wim heeft sinds maart dan ook veel vrije tijd. “Op dit moment ben ik bezig om voor de derde maal concerten te verplaatse­n. Eerst dachten we aan het voorjaar van 2020, dan werd het na de zomer en nu richten we ons op 2021. Dit geeft een beetje werk, maar niet voldoende. Toen in maart alles voor onze sector stopte, ben ik meer uitstapjes gaan doen met mijn gezin. Ik deelde deze op mijn persoonlij­ke sociale media. Ik kreeg al snel vragen van vrienden en van sectorgeno­ten om meer tips. Zo startte ik @tips_voor_trips op Instagram.”

De tips zijn voor iedereen bedoeld, maar zeker voor artiesten en andere medewerker­s uit de eventsecto­r. “Ik heb mijn gezin en heb geen psychische krak gehad. Maar er zijn veel artiesten, muzikanten en crewleden die al maanden alleen thuis zitten. Er zijn echt schrijnend­e verhalen. Gaan wandelen is nu de beste remedie. Dat zegt ook Guy Swinnen. Hij werd een fervent wandelaar. Dinsdag trek ik met enkele artiesten naar de bossen van Lichtaart om even buiten te komen. Verder telefoneer ik vaak naar onze medewerker­s om een babbeltje te doen.”

Op korte tijd lokte Tips voor Trips meer dan 2.500 volgers. “Ik geef tips over heel België, maar vergeet ook onze eigen regio niet. De volgers kunnen mijn ideeën volgen of ze kunnen mijn pagina taggen, zodat ik hun tip verder deel. Onlangs postte ik een beeld vanop de Roche aux Faucons nabij Luik. De dagen erna werd mijn pagina een tiental keren getagd door mensen die ernaartoe waren getrokken. Ik zal dit initiatief in de toekomst zeker nog blijven uitwerken.”

Hij hoopt dat de sector zich in 2021 zachtjes kan herstellen. “We hopen in februari of maart opnieuw concerten voor tweehonder­d gasten te doen. Voor de lente rekenen we op de sneltests voor grotere evenemente­n. Het moeilijke is dat we geen vaste vooruitzic­hten hebben.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Wim toont ook zijn eigen gemeente, Lint. Hij wil lotgenoten uit de sector een steuntje geven.
FOTO FILIP SPOELDERS Wim toont ook zijn eigen gemeente, Lint. Hij wil lotgenoten uit de sector een steuntje geven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium