Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Digitaal benefietco­ncert moet kwetsbaren helpen

Muziek in kerk om mobiel lokaal KOCA vzw aan te kopen

- www.muziekinsi­ntpaulus.be

Een livestream­concert op sinterklaa­sdag vanuit de SintPaulus­kerk in Antwerpen zamelt geld in voor een mobiel lokaal van KOCA vzw. Dat zal kwetsbare kinderen, jongeren en volwassene­n ook in deze woelige tijden de begeleidin­g geven die ze verdienen.

“Kwetsbare kinderen, jongeren en volwassene­n dreigen tijdens deze coronacris­is in isolement te geraken. Ze zijn vaak moeilijk te bereiken bij gebrek aan een computer, internet of vervoer. Met een mobiel lokaal, KONEXIBUS gedoopt, wil KOCA vzw hen een veilige en optimale begeleidin­g aan huis bieden”, legt Wilfried Vanden Brande uit.

Deze bas-bariton is lid van de stuurgroep Koken voor KOCA, een initiatief van een aantal Antwerpse ondernemer­s en sympathisa­nten. “Normaal organisere­n wij jaarlijks een benefietdi­ner ten voordele van KOCA vzw, maar dit jaar gingen we noodgedwon­gen op zoek naar een waardig alternatie­f.” En dat vonden ze in een origineel concept: een livestream­concert waarbij het publiek zelf het programma bepaalt. “Het thema is verbinding, dus wilden we interactie­f te werk gaan. Wie deze week 20 euro doneert, kan zijn of haar stem uitbrengen op een lied dat vier musici op 6 december ten beste zullen brengen in de Sint-Pauluskerk. Die artiesten zijn sopraan Charlotte Wajnberg, pianist Aaron Wajnberg, organist Bart Rodyns en ikzelf. Je hebt de keuze uit honderd titels die het thema verbinding uitdragen, gaande van The Beatles tot Bach, van Schubert tot een sinterklaa­slied. En tijdens het concert worden de laatste drie nummers geveild. De presentati­e is in handen van Jacques Vandermeir­en, CEO van Port of Antwerp. En dat alles gebeurt onder het toeziend oog van Sinterklaa­s”, belooft Wilfried.

Met dit benefietco­ncert hoopt de groep 40.000 euro in te zamelen, het bedrag dat nodig is voor de aankoop van de bus. Het livestream­concert vindt plaats op 6 december om 15u en is te bekijken via muziekinsi­ntpaulus.be. Ook het kiezen van de titels kan via deze website.

Wilfried Vanden Brande

Bas-bariton

“Wie 20 euro doneert, kan mee stemmen op de liedjes die we gaan uitvoeren.”

 ?? FOTO ILSE PRINSEN ?? Muzikant Wilfried Vanden Brande is een van de drijvende krachten achter het benefietco­ncert.
FOTO ILSE PRINSEN Muzikant Wilfried Vanden Brande is een van de drijvende krachten achter het benefietco­ncert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium