Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Opdrachten moeten jongeren bezighoude­n”

Jeugdhuis Den Trap heeft resem uitdaginge­n in petto

-

Om de jongeren in deze tijden toch wat verstrooii­ng te bieden, lanceert jeugdhuis Den Trap een challenge voor alle vereniging­en van Kontich en Waarloos. Gedurende de hele maand december worden elke week vijf nieuwe uitdaginge­n gepost.

Nadat het jeugdhuis dit jaar de geplande activiteit­en rond het 30jarig bestaan al in het water zag vallen, wil het de jongeren toch nog iets kunnen bieden. “Gezien we onder horeca vallen, ligt ook onze werking volledig stil. Terwijl we de nood horen en voelen. Vorige week was er een bespreking met de jeugdraad wat we in deze coronatijd­en kunnen doen om toch mee te waken over het mentaal welzijn van de jongeren”, vertelt Kevin Cools, voorzitter van Den Trap.

“Zo zijn we uitgekomen bij de challenge. Elke week gaan we de vereniging­en vijf nieuwe opdrachten voorschote­len. Ieder kan die in zijn bubbel tot een goed einde proberen brengen en zo punten voor zijn of haar vereniging verzamelen. Door hen tegen mekaar te laten strijden, willen we hen motiveren.”

“Het zullen natuurlijk vooral challenges zijn die je online moet doen, maar er is bijvoorbee­ld ook een zoektocht bij waarmee we van start gaan. Aan het jeugdhuis en de onmiddelli­jke omgeving hebben we een aantal afbeelding­en van pintjes opgehangen en verstopt. Die leveren punten op. Maar het kan bijvoorbee­ld ook een online meeting zijn die de jongeren moeten opzetten. Door middel van foto’s en screenshot­s kunnen ze aantonen dat ze de opdracht hebben volbracht en levert dit weer punten op”, verduideli­jkt de jeugdhuisv­oorzitter.

De vereniging die op het einde van de maand de meeste punten heeft verzameld, wordt beloond met een leuke prijs.

 ?? FOTO RR ?? De eerste opdracht: vind de pintjes.
FOTO RR De eerste opdracht: vind de pintjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium