Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Isabelle Kronacker sterft na val van paard

Organisatr­ice jumping en echtgenote minister Buchmann

-

Isabelle Kronacker, de weduwe van gewezen minister en Kapels burgemeest­er Jacky Buchmann, is zondag overleden. Isabelle werd 72 jaar. Ze overleed aan de gevolgen van een val die ze in juni met haar paard maakte.

In juni ging Isabelle Kronacker zoals iedere ochtend een ritje maken met haar paard. Dat deed ze altijd van 9 tot 10u. Volgens huidig burgemeest­er van Kapellen Dirk Van Mechelen (Open Vld) kon je daar je klok op gelijkzett­en.

“Toen ze die dag om 10u niet terug was, is men haar gaan zoeken. Ze werd zwaargewon­d teruggevon­den. Haar paard lag dood in de berm. Het dier moet volgens het onderzoek frontaal ergens tegenaan geknald zijn. Isabelle is in een coma terechtgek­omen”, vertelt Dirk Van Mechelen.

Isabelle Kronacker was een telg uit een Duitse familie die zich in Antwerpen is komen vestigen. Haar echtgenoot Jacky Buchmann overleed in 2018, op 86-jarige leeftijd. Isabelle was voorzit

ter van de befaamde Kapelse jumping. Ze was eveneens beschermvr­ouw van Home Speth, een begeleidin­gstehuis waar jongeren van 12 tot 18 jaar terecht kunnen.

De familie Kronacker kocht in 1952 het domein Wolvenbos. Het domein met bijhorende gebouwen werd opgetrokke­n in de jaren 1919-1921. Het beslaat een oppervlakt­e van 42 hectaren en is historisch zeer belangrijk. Er lopen loopgraven doorheen. Sinds 2017 wordt het Wolvenbos gebruikt als evenemente­nlocatie.

Stiefklein­dochters Sarah en Kelly Buchmann verliezen hun steun en toeverlaat. “Isabelle wilde geen bomma worden genoemd. Zij was onze beste vriendin. We weten dat ze liever geen bloemen of kransen wil, een schenking aan Home Philippe Speth, het begeleidin­gstehuis waarmee ze sterk begaan was, zou haar veel meer plezier doen”, aldus Sarah Buchmann.

 ?? FOTO RR ?? Isabelle Kronacker en haar in 2018 overleden echtgenoot oud-minister Jacky Buchman.
FOTO RR Isabelle Kronacker en haar in 2018 overleden echtgenoot oud-minister Jacky Buchman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium