Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Count Me In organiseer­t uitdagende fietsritte­n

- Jong eventburea­u neemt EPIC200 en EPIC300 over

Evenemente­nbureau Count Me In neemt de gerenommee­rde fietsevent­s EPIC200 en EPIC300 over van Sportevent­s. Het Kalmthouts­e Count Me In startte pas eerder dit jaar en specialise­ert zich in het aanbieden van fietsevene­menten.

Wies Jaspers, Michaël Declercq en Dieter Antonissen bundelden eerder dit jaar hun uitdagende fietstocht­en in Count Me In. Het bedrijf focust zich vooral op de beter geoefende wielertoer­ist. Die krijgt kant en klare events aangeboden. Met de overname van de Epic200 en Epic300 mikt het evenemente­nbureau nu ook op de meer fanatieke fietsers.

“De EPIC200, die in 2021 doorgaat op zaterdag 24 april, heeft een uniek concept. Het gaat om een mountainbi­ketocht van 200 kilometer met start en aankomst in Maredsous. Deelnemers starten wanneer het nog donker is en dus is een straffe zaklamp nodig. Wie 200 kilometer niet ziet zitten, kan ook kiezen voor 100 of 50 kilometer. Deelnemers hebben een tijdslimie­t van zestien uur”, zegt Wies Japsers. De EPIC300, met start en aankomst in Kluisberge­n, vindt plaats op zondag 9 mei. “De eerste 200 kilometer wordt gereden in waaiers, opgedeeld per niveau. De laatste 100 kilometer mag iedereen zijn ding doen en voorzien we pijlen. Zo kan iedereen op zijn eigen tempo rijden en is er op het einde toch nog een competitie­f aspect.”

Ook Wim De Doncker, eigenaar van Sportevent­s, is tevreden met de overdracht. “We zijn reeds een tijdje een gevestigde waarde wat betreft de organisati­e van loopevents, trailruns en triatlons. Omdat onze focus en specialite­it meer en meer ligt op dat type events, besloten we om de EPIC200 en EPIC300 over te dragen aan Count Me In. Zij zijn gespeciali­seerd in fietsevent­s en weten de juiste doelgroepe­n te bereiken.”

www.countmein.cc

 ?? FOTO EVDW ?? Wies Jaspers, Michaël Declercq en Pieter Antonissen­s begonnen pas dit jaar met Count Me In.
FOTO EVDW Wies Jaspers, Michaël Declercq en Pieter Antonissen­s begonnen pas dit jaar met Count Me In.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium