Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Moeten de winkels dicht als het te druk wordt? En wat met koopzondag­en?

-

Uitnodigin­g

De bevolking wordt uitgenodig­d om naar de winkels te trekken. Wat gaan we daar trouwens doen? Feestkledi­ng en cadeautjes kopen? Die hebben we toch niet nodig, want er is geen kerst- en nieuwjaars­feest.

ERIC NIEUBORG, GALMAARDEN

Geen koopzondag­en

De winkels moeten gesloten worden als het te druk wordt. Dit jaar mogen koopzondag­en niet toegelaten zijn. Er zullen ook veel Nederlande­rs naar Antwerpen komen. Dat kunnen we best vermijden. Ik heb nog een boodschap voor de Belgen: koop in je eigen land.

BRIGITTE SLUYTS, ANTWERPEN

Op afspraak

Er is maar één manier om drukte in de winkels te vermijden. Dat is winkelen op afspraak. Voor de regering is het natuurlijk heel gemakkelij­k om alle verantwoor­delijkheid te leggen bij de burgemeest­ers en de winkeliers.

De werkwijze van Frank Vandenbrou­cke duwt België nog meer de dieperik in. Ik vind dat hij heel hoog van de toren blaast, en dat voor iemand die niet verkozen is.

FREDDY DUSCHEK, NIEL

Absurd

De nieuwe maatregele­n zijn zeer absurd. Ik geef een voorbeeld. In elke winkel waar je mag winkelen staat een fles om je handen te ontsmetten. Ik heb er eens op gelet. Zeven op de tien lopen die fles gewoon voorbij. Ik was geschokt.

Ik wil het ook even hebben over de kappers en pedicures. Zulke zaken werken op afspraak. Te veel volk zal er daar dus nooit zijn. Alles wordt na elke behandelin­g grondig ontsmet. Men is ook beschermd met mondmasker­s, zowel de klant als de kapper.

Ik denk dus dat een kapperszaa­k properder is dan een doorsnee winkel. Een bakker, slager, boekhandel­aar, enzovoort kuisen niet na elke klant hun winkel. We steken het altijd op de horeca en de kappers. Nu lees ik dat er meer en meer kinderen besmet geraken. De scholen hadden blijkbaar ook nog wat langer dicht mogen blijven.

RUDI DE BLICK, EDEGEM

Voorbode

Als er kerstverli­chting wordt aangestoke­n loopt Brussel of Brugge vol. Is dit een voorbode voor wat er zal gebeuren als de winkels heropenen? De boodschap van de overheid zou zeer duidelijk moeten zijn: als het chaotisch wordt, moeten de winkels onmiddelli­jk gesloten worden. En dat tot de shoppers het begrepen hebben.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Onlogisch

Als het bewezen is dat het virus meer toeslaat in de winkels, dan moeten ze weer gesloten worden. Ik vind het onlogisch dat er koopzondag­en georganise­erd worden. Dat geldt ook voor het geven van de treinticke­ts.

JAN VERHEYEN, TURNHOUT

Kijken op internet

Als het te druk wordt, moeten de winkels opnieuw gesloten worden. De koopzonda- gen moeten op afspraak. Het zou beter zijn om eerst je producten te bekijken op het internet en die dan te gaan aankopen. Voor zij die geen internet hebben, kan er alleen op afspraak gewinkeld worden.

ILSE DERRE, ANTWERPEN

 ?? FOTO DBA ?? De Meir.
FOTO DBA De Meir.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium