Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kom op plaatsen waar ik anders nooit zou komen”

Ellen Meeus (35), lid van Opsinjoork­e in Mechelen

-

Ze heeft meer dan degelijke wandelscho­enen, wandelsokk­en, een wandelbroe­k en een rist sportieve T-shirts waar ze geheid tientallen kilometers mee kan doen. Ellen Meeus is 35 en kakelvers lid van de Mechelse wandelclub Opsinjoork­e.

Het voorbije weekend wandelde Ellen Meeus nog voorbij Het Steen in Antwerpen. Iets langer geleden zat ze in Tielen, deelgemeen­te van Kasterlee. En ook het Zennegat in Mechelen is haar niet onbekend. “Net daarom ben ik beginnen te wandelen”, zegt Ellen. “Ik woon in Buggenhout, maar kom op plaatsen waar ik nooit eerder geweest ben of nooit zou komen zonder een wandelclub.”

Ellen heeft zich aangeslote­n in volle coronacris­is en kon nog niet alle leden ontmoeten. Coronarege­ls, weet u wel. “Maar de voordelen van zo’n wandelclub heb ik al wel ervaren. In het clubblad staan veel originele routes. En ook de Facebookpa­gina is een bron van inspiratie. Bovendien is de verzekerin­g goed meegenomen. Als lid ben je verzekerd voor elke wandeling die je onderneemt. Ook al is die niet georganise­erd door een club.”

Mentale rust

Vandaag heeft ze een schriftje liggen met notities van elke wandeling: waar is ze precies geweest en hoeveel kilometer heeft ze afgelegd. “Mijn man en ik posten op Facebook foto’s van onze wandelinge­n. We gaan bijna elk weekend, zaterdag én zondag. Soms combineren we twee routes om er een grote van te maken. Al is dat afhankelij­k van de kinderen. Ze zijn 14, 11 en 2,5. We stimuleren ze om mee te gaan.”

Ze heeft het over de mentale rust die je voelt na zo’n intensieve wandeling. “Je bent moe, uiteraard, maar mentaal wel uitgerust. Ik zou het niet meer kunnen missen.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium