Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Corona velt bompa van Tom Boonen

Raymond slachtoffe­r van uitbraak in Balens woonzorgce­ntrum

- TOMMY MAES

Raymond Boonen (88) uit Balen is vrijdagnac­ht overleden aan Covid-19. Hij was de grootvader van ex-wielrenner Tom Boonen. “Plots ging het snel achteruit met vaders gezondheid”, zegt zoon André.

Raymond Boonen verbleef al een aantal jaren in woonzorgce­ntrum Nethehof in Balen, waar twee weken geleden een plotse uitbraak was van het coronaviru­s. Bij de eerste test was Raymond nog negatief, maar een tweede test wees uit dat hij toch besmet was.

“Aanvankeli­jk had hij nog geen symptomen”, vertelt zoon André Boonen. “Maar plots kreeg hij toch koorts en ademhaling­sproblemen. Omdat zijn gezondheid achteruitg­ing en zijn koorts niet daalde, werd hij naar het ziekenhuis van Mol gebracht. We hadden via Skype contact met elkaar. Hij kon nog praten, maar we zagen dat het slecht met hem ging. Vrijdagnac­ht is hij dan overleden.”

Trouwe supporter

Raymond Boonen was 88 jaar. “Vader was een zachtaardi­ge mens, voor wie het altijd goed was”, zegt André. “Uiteraard was hij een fervente wielerfan. Hij was ook een trouwe supporter van Tom tijdens zijn wielercarr­ière. Hij was ook nog lange tijd in goede gezondheid. Tot het coronaviru­s toesloeg.”

Ondertusse­n zijn in woonzorgce­ntrum Nethehof 81 bewoners en 26 personeels­leden positief getest. Zeven bewoners, onder wie Raymond Boonen, zijn overleden. De positief geteste bewoners verblijven in een aparte geïsoleerd­e afdeling.

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Raymond Boonen, grootvader van ex-wielrenner Tom, werd 88.
FOTO MIA UYDENS Raymond Boonen, grootvader van ex-wielrenner Tom, werd 88.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium