Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Malinwa niet akkoord met schorsing voor Aster Vranckx

Bondsparke­t wil 18-jarig talent één wedstrijd aan de kant houden na rode kaart tegen Beerschot maar...

- (thst)

Aster Vranckx (18) mag zich voor de Geschillen­commissie verdedigen voor zijn rode kaart tegen Beerschot. Het bondsparke­t wil de middenveld­er één wedstrijd schorsen, maar KV Mechelen wees dat voorstel af. De zaak komt vanmiddag voor in een virtuele zitting.

De meest besproken rode kaart van het afgelopen weekend krijgt dus een disciplina­ir staartje. Na het herbekijke­n van de beelden oordeelde het bondsparke­t dat Aster Vranckx één wedstrijd effectieve schorsing en een boete van duizend euro verdient voor zijn ongelukkig­e tackle op het been van Beerschot-middenveld­er Ismaila Coulibaly, dat andere wonderkind.

Ook het Referee Department bekeek de beelden opnieuw en schaarde zich achter de beslissing van Lawrence Visser en zijn team. “Het Referee Department gaat akkoord met de VAR-interventi­e en de finale beslissing van de scheidsrec­hter om Vranckx uit te sluiten. Belangrijk is dat na het spelen van de bal door een speler, de scheidsrec­hter ook het eventueel daaropvolg­ende contact moet beoordelen”, legt Frank De Bleeckere uit. “Die beoordelin­g gebeurt volgens een aantal criteria: de snelheid en de intensitei­t van het contact, de plaats van de impact en de vraag of de integritei­t van de tegenstand­er in gevaar wordt gebracht.”

Bij KV Mechelen zijn ze een andere mening toegedaan. De club vindt nog altijd dat de rode kaart voor Vranckx onterecht was en gaat dan ook niet akkoord met het schorsings­voorstel van het bondsparke­t. De zaak wordt deze middag behandeld door de Geschillen­commissie in een virtuele zitting. Vranckx zal zich voor de webcam laten bijstaan door gerechtigd correspond­ent Simas Calcoen.

Speelgerec­htigd tegen Eupen

De uitspraak volgt normaal gezien later vandaag. Als de Geschillen­commissie beslist om Vranckx te schorsen, dan kan KV Mechelen nog altijd beroep aantekenen tegen die beslissing. In dat geval is Vranckx speelgerec­htigd voor de inhaalweds­trijd tegen Eupen op donderdag. Een eventueel beroep wordt pas op vrijdagmid­dag behandeld door de Geschillen­commissie in Hoger Beroep. Als de schorsing ook daar bevestigd wordt, is Vranckx wel geschorst voor de wedstrijd van zondag op Standard.

Wie er donderdag zeker níét bij is op de Mechelse bank, is Fred Vanderbies­t. De Mechelse T2 werd zondag uitgeslote­n in de nasleep van de rode kaart voor Vranckx en kreeg een schorsings­voorstel van één wedstrijd effectief en één met uitstel van het bondsparke­t. De club besliste om zich daarbij neer te leggen, net als bij de minnelijke schikking voor keeperstra­iner Stef Pauwels - één wedstrijd schorsing met uitstel.

Echo voor Defour

Naast Vranckx hoopt KV Mechelen donderdag ook opnieuw te kunnen beschikken over Steven Defour. De middenveld­er onderging gisteren een controle-echo voor zijn geplaagde kuit. Defour traint sinds donderdag alles mee met de groep, maar voelde zich zaterdag nog niet honderd procent bij het sprinten. Daarom werd er beslist om hem uit voorzorg uit de selectie te laten tegen Beerschot. Voor Igor de Camargo komt de inhaalmatc­h tegen Eupen wellicht nog te vroeg. KV probeert hem fit te krijgen voor het duel tegen zijn ex-club Standard op zondag. Gustav Engvall zou wel in aanmerking komen voor een selectie tegen Eupen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium