Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hazard twee tot vier weken out

- (jüg)

De blessure van Eden Hazard (29) is erger dan gevreesd. De dribbelaar van Real Madrid liep tegen Alaves (1-2) toch een spierbless­ure op in de dij en is twee tot vier weken out. Het is al zijn vierde grote kwaal dit seizoen en in het slechtste scenario voetbalt Hazard niet meer in 2020. “Dit is niet te wijten aan stress”, counterde zijn coach Zinedine Zidane.

Een blessure aan de rectus femoris. Dat klinkt niet om te lachen en dat is het ook niet. Na een schijnbaar onschuldig sprintduel zaterdag tegen Alaves moest Eden Hazard opnieuw gewisseld worden. Trainer Zidane hoopte dat het maar een tik was, maar na uitgebreid­e onderzoeke­n communicee­rde de club gisteren: “Geraakt aan de rectus femoris”. In mensentaal wil dat zeggen dat de Rode Duivel een spierbless­ure heeft in de dij en moet rusten. In het beste geval is hij twee weken out, in het worstcases­cenario vier weken.

Het onheil blijft dus duren. De Rode Duivel was net terug na een coronabesm­etting, maar sukkelde dit seizoen eerder al met een contractuu­r en met de enkel. Hazard miste dit seizoen al acht van de veertien matchen die Real Madrid betwistte. Volgens sommige dokters is dat deels te wijten aan stress. De topaankoop wil zich zo graag bewijzen dat hij zijn spieren forceert. Op de persconfer­entie voor het duel met Shakthar Donetsk kreeg Zidane die vraag voor de voeten geworpen. “Stress? Wat zeg jij nu?”, repliceerd­e hij. “Dit zijn zaken die in elk team gebeuren. We moeten volhouden. Eden is sterk en ik twijfel niet aan hem en aan wat hij wil bereiken. We moeten hem wel helpen.”

Vanavond mist Hazard uiteraard de Europese confrontat­ie met Shakthar en ook het laatste groepsduel tegen Borussia Mönchengla­dbach mag hij vergeten. Gelukkig staat Real er in de CLpoules nog goed voor. In de Primera Division staat het pas vierde en daar zijn de ontmoeting­en met Sevilla en Atlético onhaalbaar voor Hazard. Bovendien zien alleen de grootste optimisten hem later deze maand nog meedoen tegen Athletic Bilbao en Eibar. Voor Hazard is 2020 gewoon een snertjaar. Hij stond vaker aan de kant dan op het terrein.

Zeventien blessures

Het is trouwens ook afzien voor Real Madrid zelf. Niet minder dan zeventien spelers van de A-ploeg liepen dit seizoen al blessures op. Dat heeft grotendeel­s te maken met het nog hogere wedstrijdr­itme in dit coronajaar. Ook andere topclubs klaagden dit fenomeen al aan.

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium