Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iljo Keisse eist 90.000 euro van ex-Ketnetwrap­per

Wielrenner was lang out na schermutse­ling in 2017

-

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel en een boete gevorderd voor de gewezen Ketnet-wrapper Melvin Klooster (37). Hij zou drie jaar geleden een klap hebben uitgedeeld aan wielrenner Iljo Keisse (37), waardoor die zich maanden out was. Keisse vordert nu ruim 90.000 euro schadeverg­oeding.

De renners van Quick-Step waren op 10 oktober 2017 in Antwerpen voor een teambuildi­ng. Na een etentje zakten ze af naar de Antwerpse discotheek Roxy. Toen ze rond 5u wilden vertrekken, zagen ze op de parking een man die door ex-Ketnet-wrapper Melvin Klooster werd geslagen en geschopt. Ze snelden hem te hulp. “Toen Iljo Keisse het slachtoffe­r overeind wilde helpen, kreeg hij langs achter een slag tegen zijn slaap. Daardoor viel hij op glasscherv­en, waardoor de pezen in zijn pink geraakt werden. Hij moest geopereerd worden en kon maandenlan­g geen wedstrijde­n rijden, waardoor hij onder meer de Gentse Zesdaagse van 2017 miste”, vertelde zijn advocaat Walter Van Steenbrugg­e in de rechtbank. Keisse zag zelf niet wie hem de slag had gegeven, maar zijn ploegmakke­rs herkenden Klooster. De wielrenner vordert nu zijn medische kosten en inkomstenv­erlies terug, een bedrag van ruim 90.000 euro.

27 veroordeli­ngen

Het Openbaar Ministerie acht de schuld van Klooster bewezen en vorderde twee jaar cel. De dertiger werd in 2005 al veroordeel­d tot twee maanden cel met uitstel voor opzettelij­ke slagen en liep de voorbije tien jaar al 27 veroordeli­ngen door de politierec­htbank op. De verdedigin­g vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt sloeg de man op de parking uit zelfverded­iging, maar Keisse heeft hij niet aangeraakt”, stelde advocaat Omar Souidi. Hij vindt de herkenning door de ploegmaats geen doorslagge­vend bewijs. Vonnis op 5 januari.

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS, POL DE WILDE ?? Boven: Iljo Keisse. Onder: Melvin Klooster.
FOTO PHOTO NEWS, POL DE WILDE Boven: Iljo Keisse. Onder: Melvin Klooster.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium