Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Minderjari­ge dealers lopen tegen de lamp

Ook halve kilo cannabis in beslag genomen

- (jtp)

De Antwerpse politie heeft het voorbije weekend twee minderjari­ge dealers gevat. De 15-jarige en 17-jarige werden zelfs voor de tweede keer betrapt op drugshande­l.

De twee minderjari­gen werden betrapt aan de bibliothee­k van Merksem, een plek waar de politie wel vaker overlastme­ldingen krijgt. “Het wijkonders­teuningste­am regio Noord merkte twee jongeren op die iets leken te verstoppen in de struiken”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. Een van hen kon meteen gevat worden, de tweede viel toen hij probeerde weg te lopen.

In de struiken vonden de inspecteur­s een plastieken zak met zes dosissen cocaïne terug. “Ondanks de jonge leeftijd van de twee verdachten, 15 en 17 jaar oud, was het al de tweede keer dit jaar dat ze betrapt werden op handel in verdovende middelen”, aldus Migom. Ze werden voorgeleid bij de jeugdrecht­er.

Afval over bankje

Ook in Berchem werd een 17jarige dealer opgepakt. “Toen het wijkteam van Berchem er enkele jongeren aansprak die al etend hun afval rondstrooi­den over een bankje, werd een van hen verbaal agressief”, klinkt het. De 17-jarige werd gecontrole­erd en had drugs op zak.

“Hij probeerde zich tegen de arrestatie te verzetten, maar moest toegeven dat hij drugs dealde”, zegt de politie. Bij hem thuis werd de buit van een diefstal aangetroff­en. Ook hij werd voorgeleid bij de jeugdrecht­er.

Tijdens een onderzoek van het drugsonder­steuningst­eam (DOT) liepen afgelopen weekend twee loopjongen­s tegen de lamp. “Er werden vier huiszoekin­gen uitgevoerd op het grondgebie­d van Antwerpen en van PZ Minos”, aldus de politie.

“In totaal werd er meer dan 29.000 euro cash in beslag genomen, samen met twee kleine hoeveelhed­en cannabis en cocaine”, klinkt het. Twee verdachten worden voorgeleid.

Halve kilo cannabis

Het wijkonders­teuningste­am (WOT) van de regio West voerde twee huiszoekin­gen uit. “Dat kaderde in een lopend onderzoek. Er werd een bromfiets, 338 gram cannabis, 1.723 euro en twee gsm-toestellen in beslag genomen”, aldus de politie. Een 18-jarige en een 19-jarige man werden opgepakt, één van hen wordt voorgeleid. Bij een andere 19-jarige drugsdeale­r thuis trof het WOT West een verboden wapen aan. Hij werd gevat na een drugsdeal in de Mercatorst­raat.

Bij drie huiszoekin­gen in Antwerpen en Hoboken kon het wijkonders­teuningste­am van de regio Zuid ook nog 678 gram cannabis, 127 gram hasj, zeven gsm-toestellen, twee flessen lachgas en drie wapens in beslag nemen. “Eén verdachte van 25 werd voorgeleid”, zegt de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium