Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen ons zorgperson­eel een hart onder de riem steken”

Sinterklaa­s en The Breakfast Club brengen ontbijtjes naar ziekenhuiz­en en kinderopva­ng

-

Ontbijtzaa­k The Breakfast Club schakelt Sinterklaa­s en zijn roetveegpi­eten in om honderd ontbijtjes te leveren aan personeel uit de Antwerpse zorgsector. “Niet alleen voor de kinderen, ook voor het zorgperson­eel is het Sinterklaa­s”, zegt Sarah Koujili.

Amper een maand geleden richtten de vriendinne­n Sarah Koujili en Tatiana Piot The Breakfast Club op. Daarmee leveren ze over heel het land ontbijtman­den aan huis. “We werken vanuit de Cadixstraa­t op het Eilandje. Daar werk ik normaal gezien in restaurant Doma”, vertelt Sarah. “Maar deze keer wilde ik niet de hele lockdown lang thuis blijven zitten. Samen hebben we dit concept uitgewerkt.”

Een succes, vertelt ze. Het duo levert ontbijtman­den gevuld met verse en lokale producten. “We krijgen bestelling­en binnen van aan de zee tot in Brussel. Leveren doen we meestal zelf.” Niet evident, een nieuwe zaak opstarten in volle coronatijd. “Het was inderdaad een risico. Het was erop of eronder. Maar dit was het moment”, vertelt ze. “Omdat ik thuis zat, kon ik me bezighoude­n met de opstart. We hebben niet te klagen, ik ben content met hoe het loopt. We zijn zelfs bezig met het zoeken naar een nieuw pand om daar The Breakfast Club na de lockdown verder te kunnen zetten.”

Warm initiatief

Maar zo ver is het nog niet. Corona is nog niet voorbij en voor de mensen in de zorgsector zijn het nog altijd zware tijden. Dat beseft het duo maar al te goed. “Mijn zus werkt in een crèche en ik woon samen met een verpleegst­er”, zegt Sarah. “Het is moeilijk.” En hoe kan je deze mensen beter een hart onder de riem steken, dan met een warm initiatief? “We hebben daarom een oproep gelanceerd naar de zorgsector met de boodschap dat we gratis ontbijtjes wilden uitdelen.” Daar kwam massaal reactie op. “Gemakkelij­k honderd zorginstel­lingen hebben gereageerd. We hebben uiteindeli­jk een selectie van vier locaties gemaakt. Want we kunnen jammer genoeg niet iedereen blij maken.”

Persoonlij­ke boodschap Woensdag staat er een levering gepland bij ziekenhuis Sint-Augustinus. Donderdag zijn Geneeskund­e voor het Volk

en de corona-afdeling van ziekenhuis Sint-Vincentius aan de beurt. En vrijdag trekken ze naar kinderdagv­erblijf ’t Elandje in Wilrijk. “We schenken honderd ontbijtjes, allemaal met een persoonlij­ke boodschap. We worden daarvoor gesponsord door drie van onze leverancie­rs.” Voor het leveren schakelt The Breakfast Club niemand minder dan Sinterklaa­s en zijn roetveegpi­eten in. “Niet alleen voor de kinderen is het Sinterklaa­s, ook voor het zorgperson­eel.”

 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE ?? Sarah Koujili en Tatiana Piot van ontbijtzaa­k The Breakfast Club.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE Sarah Koujili en Tatiana Piot van ontbijtzaa­k The Breakfast Club.
 ??  ?? De twee dames brengen, samen met Sinterklaa­s, honderd ontbijtjes naar vier verschille­nde locaties.
De twee dames brengen, samen met Sinterklaa­s, honderd ontbijtjes naar vier verschille­nde locaties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium