Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil de ambassadeu­r van alle handelaars zijn”

Katrien De Koninck is nieuwe manager lokale economie

- (jaa)

Met Katrien De Koninck hebben de 340 detailhand­elaars van Schilde en ’s-Gravenweze­l eindelijk een aanspreekp­unt in het gemeentehu­is dat oor heeft voor hun verzuchtin­gen.

“Ik heb veel empathie voor lokale handelaars, die vandaag moeilijke tijden doormaken. Ik wil graag hun ambassadeu­r, informatie­bron en verdediger zijn. Het is mijn ervaring dat niet alle ambtenaren of diensten oog voor hen hebben”, aldus De Koninck, die de voorbije weken al op eigen initiatief ging kennismake­n met heel wat winkeliers.

Toch wil ze niet al te impulsief werken. “De dienst economie van de provincie maakte een analyse van onze detailhand­el. Die studie moet eind januari leiden tot een weloverwog­en actieplan voor onze winkelkern­gebieden”, kondigt De Koninck aan. “Daarnaast broed ik op een netwerkmom­ent voor onze ondernemer­s. En natuurlijk zullen ze betrokken worden bij alle grote projecten in hun omgeving en bij de herinricht­ing van de Turnhoutse­baan (doortocht) die de Vlaamse overheid in de toekomst plant.”

Schepen van Lokale Economie Marian Van Alphen (Open Vld) is blij met de aanwinst. “Mede dankzij Katrien zullen we bijvoorbee­ld toch voor wat kerstsfeer zorgen in de winkelstra­ten. Begin december plaatsen we voor elke winkel in de dorpskerne­n een kerstboom. Het zou fijn zijn als de handelaars dan voor wat lichtjes zorgen. Ouders kunnen met hun kinderen op zoek naar kerstfigur­en in de etalages. En we zorgen voor sfeervolle kerstmuzie­k. Zelfs de Kerstman komt enkele keren langs.”

Van Alphen maakte ook de cijfers bekend wat betreft de financiële steun van het lokaal bestuur aan haar door de verplichte sluiting getroffen handelaars. “195 handelaars vroegen en kregen onze gemeenteli­jke toelage van 500 euro, goed voor een totaalbedr­ag van 97.500 euro. De Schildenar­en maakten ook massaal gebruik van onze shoplokaal-bon ter waarde van 10 euro, om uit te geven bij onze ondernemer­s. Zo werd nog eens 133.000 euro geïnvestee­rd in de lokale economie.”

Katrien De Koninck, centrumman­ager lokale economie, 03.380.16.91, Katrien.DeKoninck@schilde.be

 ?? FOTO JAA ?? Centrumman­ager lokale economie Katrien De Koninck (links) en schepen Marian Van Alphen.
FOTO JAA Centrumman­ager lokale economie Katrien De Koninck (links) en schepen Marian Van Alphen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium