Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwjaark­e Zoete gaat dit jaar online

- Www.cognacshop.be (vw)

Hemiksem Double 7.

ook

het

Belgische producten

cognacbier

Naast de dranken die de Hemiksemna­ar in zijn assortimen­t heeft zitten, is de pop-upwinkel aangevuld met nog allerlei andere dranken en lekkers, waarbij de zaakvoerde­rs sterk het accent leggen op Belgische producten (met net dat ietsje meer). “Zo hebben we onder meer enkele Belgische gins zoals Ginderella en The Drunken Horse, de rum Bhrum, Belgische potato vodka, de wijnen van Vigna uit Wijnegem en een aantal streekbier­en. Kortom, van het aperitief tot het dessert, alle dranken voor de feesttafel kan je hier vinden. Daarnaast hebben we ook een samenwerki­ng opgezet met Succes Koffie uit Schelle en de Antwerpse chocolatie­r Del Rey om hun producten hier aan te bieden”, somt Nicky Verlinden op.

Geschenkma­nden

“Met al die producten kunnen we ook leuke geschenkma­nden maken. Ze kunnen ook worden aangevuld met een assortimen­t aan tapas en snacks of enkele leuke accessoire­s”, vult zijn compagnon nog aan.

De pop-upshop aan de Antwerpses­teenweg schuin tegenover McDonald’s houdt zijn deuren open tot en met 31 december en is alle dagen (behalve 25 december) geopend van 10 tot 18u of na afspraak.

Omdat corona ook de plannen om op oudejaarsd­ag van deur tot deur te trekken, zal dwarsbomen, hebben het gemeentebe­stuur en jeugddiens­t een alternatie­f uitgewerkt.

Het nieuwjaar zingen op oudejaarsd­ag is in de Noorderkem­pen een bijzonder populaire activiteit. In Wuustwezel trekken jaarlijks zo’n 1.500 kinderen als zingend rond van deur tot deur. Maar ook deze activiteit op de laatste dag van het jaar dreigt in het water te vallen.

Daarom bereidt het gemeentebe­stuur een alternatie­f voor. “Wij organisere­n een soort liveshow op oudejaarsd­ag,” vertelt burgemeest­er Dieter Wouters (CD&V). “De kinderen worden uitgenodig­d om een filmpje, foto of tekening in te sturen met hun nieuwjaars­wensen.” Daar maakt de jeugddiens­t een grote show van met presentato­ren en muziek, die op oudejaarsd­ag online wordt uitgezonde­n.

“Wij hopen nog altijd dat deze traditie ook op 31 december mag doorgaan, maar er is toch twijfel. We kunnen dit volkse gebruik niet zo maar annuleren. Ook de Nieuwjaark­e Zoeteshow kan een gevoel van samenhorig­heid opwekken.”

De nieuwjaars­wensen in de vorm van een filmpje of tekening kunnen tot 30 december ingezonden worden.

Alles kan ingezonden worden naar jeugd@wuustwezel.be of in de brievenbus van het gemeentehu­is gestoken worden. “Ook dit alternatie­f kan leuk worden”, besluit jeugdconsu­lente Amber Daniels.

Nicky Verlinden

Zaakvoerde­r CognacShop

“Van het aperitief tot het dessert, alle dranken voor de feesttafel kan je hier vinden.”

Show op 31 december via www.wuustwezel.be/2021

 ?? FOTO NV ??
FOTO NV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium